13.6.11

Kangastaulut


Pingotin kankaat 50x50 cm -kokoisiin puukehikoihin ja ammuin kiinni niittipistoolilla. Kankaat voi vaihtaa, kun niihin kyllästyy. Kehyksistä saa myös yhden ison, kun liittää kaikki neljä yhteen ja pingottaa isomman kankaan niiden ulkoreunaan.


Kangas Tanja Orsjoen Vallilalle suunnittelema "Kuunsilta"


Kangastaulujen ei välttämättä tarvitse olla samankokoisia tai neliön muotoisia. Pyöreitä kangastauluja voi tehdä sahaamalla vanerilevystä erikokoisia pyöreitä kakkaroita. Kankaat pingotetaan levyjen päälle ja niitataan kiinni nurjalle puolelle. Tauluista saa muhkeita, kun kankaan ja levyn väliin laittaa vanulevyn. Pyöreät kangastaulut kannattaa sommitella ja ripustaa samalle seinälle, jolloin niistä muodostuu yhdessä tilataideteos. :)


6 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Sulla näyttää olevan betoniseinä jota itsellä pidän kyllä ikuisena kirouksena, kun aina pitää olla joltain lainailemassa iskuporakonetta (eikä kellään tutulla semmoista ole, niin se on harvinaista herkkua =D ) ja vuokra-asuntooni olen tehnyt reikiä jo vaikka millä mitalla, pelottaa jo ihan se kun siitä joskus pois muutan kun paljaat seinät paljastuu, että mitä teen niille rei'ille :S

Anyways kävin itse hakemassa rautakaupasta isoja styroksilaattoja koska ajattelin kankaan pingoittamisen olevan helppoa niille, ja niin se olikin, mutta en ajatellut ihan loppuun asti. Nimittäin en millään ilveellä saanut niitä kiinni seinään.. Kokeilin kaikkea, taulut oli tosi isoja joten vaikka styroksi on kevyttä niin kaksipuolinen teippi ei jaksanut niitä pitää seinällä. Upotin ruuvit styroksiin ja laitoin niiden välille rautalangan mutta ruuvit eivät pysyneet. Nyt taulut homehtuvat mulla taloyhtiön varastossa kun en saanut niitä mitenkään seinälle. Sääli, sillä ne olivat tosi kauniin ja näyttävän näköisiä!

Olisiko mitään ideaa miten suuret styroksit saisi seinälle? Ja ennenkaikkea siihen että miten saisin aina minimoitua tuota reikien määrää seinissä?

Miia kirjoitti...

Moikka! Olen ratkaissut betoniseinän porausongelman taulukoukuilla. Ne on niitä muovisia valkoisia, joita myydään muutaman kappaleen pusseissa tavarataloissa ja rautakaupoissa. Ne naputtelee helposti betoniseinään, eivätkä jätä kuin 3 pientä reikää, kun ne poistaa varovasti vetämällä.

Kiinnittäisin styroksilaatat seinään noilla taulukoukuilla. Laattojen taakse voi teipata esim. pakkaus- tai ilmastointiteipillä kiinnitysnarut tai sen rautalangan, joka sulla jo oli. Solmut vaan narun molempiin päihin ja teipinpaloilla kiinni styroksilevyn taakse molemmille sivureunoille. Pingota naru teippien väliin tiukalle. Naru ja teipit jää levyn taakse kätevästi piiloon. Sen jälkeen ripustat levyt naruista koukkuihin. Levyt voi jäädä yläreunastaan vähän irti seinästä, mutta ne saa kiinnitettyä seinää vasten sinitarralla tai leikkaamalla teipistä renkaat (-> kaksipuolinen teippi). Paina styroksipalat seinää vasten niin, että taulukoukku tekee itselleen kolon levyyn ja teipit/sinitarra kiinnittyy seinään sekä styroksiin.

Tätä ideaa ei ole testattu, mutta näin yrittäisin itse kikkailla styroksit seinään. :P

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon vinkeistä, pitää laittaa testiin! :)

Miia kirjoitti...

Toivottavasti noilla onnistuu. Vähän kikkailultahan toi kuulostaa, mutta kannattaa ainakin kokeilla. ;)

Tuli mieleen myös peilipalojen kiinnittämiseen tarkoitetut kaksipuoliset tarratyynyt. Niitäkin vois kokeilla. Jostain ostin myös vahvaa kaksipuolista tarranauhaa, vähän samantyyppistä kuin noi tarratyynyt. Ripustin sillä kevyen kehyksettömän peilin betoniseinään, voisi toimia styroks-levyillekin.

Tiina kirjoitti...

Minä tyrkkäsin tyttärelle tekemäni isot styroksikangastaulut seiniin kiinni kuumaliimalla. Toimi hyvin sekä betoni- että kipsiseinään. Nopea saa tosin olla kiinnittäessä. Yksi tauluista putosi muutaman kuukauden kuluttua, mutta ei kun uudelleen kiinni samalla tavalla ja siellä pysyi. Muuttaessa vain varovasti väänsimme taulut irti. Niistä vain yksi irrotti maalia pienen palan, peukalonpään kokoisen. Ja samalla tavalla uuteen kämppään seinälle, enkä edes irrotellut vanhoja liimoja taulujen takaa.

Miia kirjoitti...

Kiitti vinkistä! ;)

Lähetä kommentti