16.4.12

Paperinaruryijy


Ostin Taito Pirkanmaan Taito Shopista 200 g:n vyyhdin luonnonvalkoista paperinarulankaa. Leikkelin narun lyhyiksi pätkiksi ja pujottelin pätkät ryijykoukulla ryijysolmuin harvalle aida-kankaalle. Vyyhdistä sai 22x25 cm -kokoisen miniryijyn.

Ostin paperinarua, jossa oli mukana hopeanväristä metallilankaa. Ei ollut tähän työhön paras vaihtoehto, koska metallilanka pisteli haavoja sormiin pujoteltaessa. Ideana oli, että metallilanka tuo ryijyyn vähän eloa ja hohtoa, kimaltelee paperilankojen joukosta. Ryijyyn voi lisätä tehostelankaa sinne tänne vielä jälkeenpäinkin, jos haluaa. Viimeistelin ryijyn avaamalla osan valmiin työn paperinaruista "lehdiksi".  

Olin siksakannut aida-kankaan reunat jo ennen pujottelua. Vahvistin reunat siksakilla vielä varmuuden vuoksi uudelleen, kun ryijy oli pujoteltu. Kannattaa jättää reilut saumanvarat reunoihin, ettei ryijyn pohja purkaudu. Käänsin reunat nurjalle puolelle ja ompelin käsin kiinni taustaan. Jätin ryijyn yläreunaan leveämmän taitoksen, joka toimii samalla kujana. Siihen voi pujottaa ripustustangon tai -kepin, jolla ryijyn saa kiinnitettyä seinälle. 

Lenkillä käydessäni löysin kuivuneen koivunoksan, johon aion ryijyn kiinnittää ja ripustaa. Oksan voi halutessaan kuoria tai maalata. 


Ripustusta vaille valmis seinäryijy


4 kommenttia :

Tuuli kirjoitti...

Hieno ryijy! Miten kauan sen tekemiseen meni?

Miia kirjoitti...

Kiitos. Mitähän siihen olis menny...ehkä pari kolme päivää. Loppujen lopuksi valmistui aika nopeesti, kun pääsi vauhtiin.

Mervi kirjoitti...

Todella hieno, minäkin haluan tehdä :D Onko enää muistikuvaa kuinka tiheää Aida-kangasta tuohon käytit?

Miia kirjoitti...

Kiva että innostuit. :) Valitettavasti en enää muista, kuinka tiheää käyttämäni Aida-kangas on. Ostin sen, kun tein joskus ryijyjä villalangalla. Aida-kangasta jäi jäljelle pala ja siitä tein tuon paperinaruryijyn. Kannattaa kysyä kangaskaupasta, mitä tiheyttä suosittelisivat.

En pujotellut paperinarupätkiä kankaan jokaiseen reikään, vaan joka toiseen. Tuli ihan tuuhea, muttei liian tiukka ja tiheä. Toivottavasti näillä nyt vähän puolittaisilla ohjeilla pääset alkuun. :)

Lähetä kommentti