2.5.12

Pölkkyjakkara


Luonnosta löytyy paljon sisustukseen sopivaa materiaalia, kuten tämä pieni pölkky. :)


Pölkky "sohvapöytänä"


Pölkyn pinta oli kaunis sellaisenaankin, mutta koska ajattelin sijoittaa sen sisätiloihin, siitä tuli siistimpi valkoiseksi maalattuna. 

Kannattaa antaa pölkyn ensin kuivua kunnolla ja hioa siitä suurimmat tikut pois ennen maalaamista. Koska kuiva puu imee paljon maalia, pölkky täytyy maalata moneen kertaan. Jos haluaa pölkystä "kelottuneen" näköisen ja jättää puun syyt esille, sen voi maalata vain kertaalleen tai läpikuultavalla maalilla. 

Halusin pölkystä kiiltävän valkoisen, vähän "muovisen" näköisen, joten maalasin sen peittävällä täyskiiltävällä kalustemaalilla kolmeen kertaan.

Liimasin pölkyn alle vielä huopatassut huonekaluhuovasta, ettei se naarmuta lattiaa.


Pölkkyjakkara kukkapylväänä
   

Anopinkieli pölkyllä


Tukevat pölkyt sopivat istuimiksi parvekkeelle ja terassille sellaisinaan tai käsiteltyinä. Pölkkyjä voi käyttää myös sivupöytinä, yöpöytinä, sohvapöytinä (niitä voi olla rykelmä eri korkuisia), kukkapöytinä jne. Keräsin tänne ideoita, kuinka pölkkyjä voi käyttää kalusteina.


Pölkky yöpöytänä


Lisää ideoita puun ja pölkkyjen käyttämisestä sisustuksessa löytyy Woodismin nettisivuilta. Yritys suunnittelee ja valmistaa tuotteita kaadetuista piha- ja puistopuista. Tykkään erityisesti näistä tähtijakkaroista.


15 kommenttia :

LilleRii kirjoitti...

Vau, tää on loistava idea!

Miia kirjoitti...

Kiitos. Kaikki blogin ideat on vapaasti käytettävissä. :)

Taru kirjoitti...

Metiköstä löysin jonkun sahailemia pölkkyjä, ovat olleet siellä jonkin aikaa ja varmaan osittain lahojakin. Näinköhän niistä kuitenkin saisi parvekkeelle tuollaisen maalatun kukkapylvään? Vai laittaisiko sitten ihan sellaisenaan..

Miia kirjoitti...

Kannattaa varmaan tuoda ne kotiin parvekkeelle kuivumaan. Ulkotiloissa ne kuivuvat hitaammin, kun on kosteampi ilma, eivätkä halkeile kuivuessaan.

Niitähän voi käyttää kukkapylväinä samalla, kun kuivuvat. Laita jotain kuitenkin lattian ja pölkyn väliin, että ilma pääsee kiertämään allekin. Sitten kun ovat kuivuneet, voi maalata. :)

Jokke kirjoitti...

Minäkin tykkään käyttää pölkkyjä, mutta ihan luonnollisina. Valkoista maalia en voi sietää.

Jonna kirjoitti...

Tämmönen pitää tehdä!

Miia kirjoitti...

Ei oo vaikee! ;)

Jonna kirjoitti...

tein sen :) Kiitos taas ideasta!

Miia kirjoitti...

Hienoa! :D Kävin etsimässä blogistasi kuvia, ilmeisesti ovat tulossa?

Jonna kirjoitti...

On tulossa jossain vaiheessa, en ole kerennyt laittaa vielä! :P

Miia kirjoitti...

Täytyypä käydä kurkkimassa. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt vain kuumeisesti mietin mistä saisin pölkkyjä.. :)

Miia kirjoitti...

:)

Johanna kirjoitti...

Täytyy sanoa, että blogisi on aivan mahtava! Yleensä selailen satunnaisesti useita blogeja, mutta sinun blogiasi käyn katsomassa päivittäin. Hienoja ideoita hienosti toteutettuina. Kiitos.

Miia kirjoitti...

Ihanaa saada noin kannustavaa ja positiivista palautetta. Iso KIITOS. :D

Lähetä kommentti