14.5.12

Tauluja vanhoista valokuvista


Vanhoista valokuvista saa teetettyä suurennoksia valokuvaamossa. Jopa huonokuntoiset valokuvat voidaan restauroida entiseen loistoonsa kuvankäsittelyohjelmilla. 

Valokuvia voi skannata ja käsitellä kotikoneellakin, mutta jos kyse on vanhasta ja arvokkaasta valokuvasta, kannattaa antaa työ ammattilaiselle. Kuva säilyy ammattilaisen käsittelyn jälkeen seuraavillekin sukupolville.  

Vanhoista valokuvista saa tehtyä tauluja, kun ne kehystyttää kauniisti. Kehystämössä vanhat valokuvat saavat arvoisensa kehykset ja säilyvät niissä hyväkuntoisina pitkään.

Kehystämössä voi kunnostuttaa vanhat ja huonokuntoisetkin kehykset. Jos oikeasti vanhoja kehyksiä ei ole saatavilla, voi valokuvat kehystyttää vanhannäköisillä, kuvan aikakauteen sopivilla kehyksillä. 


Emma ja Matti


Olen saanut tämän isoisovanhempieni kihlajaiskuvan tällaisena. Kuva on otettu v. 1913. En tiedä, onko kehys alkuperäinen vai onko kuva kenties suurennettu ja kehystetty myöhemmin. Kuva kehyksineen on kaunis muisto sellaisenaankin. Valokuvia voi käyttää valokuvaamossa ja kehystämössä arvioitavana. Ammattilainen osaa kertoa, mitä kuvalle kannattaa tai tarvitsee tehdä. 

Kauniista vanhoista valokuvatauluista voi tehdä kollaasin seinälle. Sukulaisia esittävät taulut voi ripustaa niin, että ne muodostavat yhdessä ikään kuin "sukupuun". :)


0 kommenttia :

Lähetä kommentti