6.5.12

Tuolin päällystäminen [osa 1]


Löysin tämän siron metallirunkoisen tuolin taloyhtiöni roskakatoksesta. Tuoli on jotenkin niin hellyttävä, että se oli pakko pelastaa joutumasta kaatopaikalle. Aloin heti miettiä, miten sitä voisi tuunata... :)

Tuolin runko on mustaksi maalattua metalliputkea. Osittain maali on jo lähtenyt lohkeilemaan ja alta näkyy harmaa pohjamaali. Rungon voi hioa karkeaksi ja maalata uudelleen. Jätin rungon kuitenkin ennalleen, käytön ja eletyn elämän jäljet saavat näkyä. 

Tuoli oli päällystetty mustalla sametilla. Alkuperäinen päällys oli vielä ihan ehjä ja siisti, mutta halusin päällystää tuolin kuitenkin uudelleen kulutusta paremmin kestävällä kankaalla.

 
Tuoli ennen verhoilua


Uudeksi päällykseksi valitsin Aini Vaarin Finlaysonille suunnitteleman mustavalkoisen Coronna-kankaan. Kangas on paksua, tukevaa puuvillaa ja sopii siksi hyvin verhoiluun. Valitsin tumman kankaan, koska siinä ei näy lika yhtä helposti kuin vaaleammassa. Coronna on suunniteltu jo vuonna 1958, joten mielestäni se sopii hyvin retron putkijalkaisen tuolin tyyliin.   

Ruuvasin ensin selkänojan ja istuinosan irti metallirungosta. Sen jälkeen irrotin vanhan päällyskankaan varovasti. Sain siitä ehjät kaavat uuden kankaan leikkaamiseen. 

Niittien irrotus vanerisesta selkänojasta ja istuinosasta onnistui niitinpoistajalla, puukolla ja hohtimilla. Tuolissa olleet pehmusteet jätin paikoilleen.   


Selkänojan päällyskankaan irrottelua


Uusi istuinosan päällyskangas irrotetun päällyskappaleen mallin 
mukaan leikattuna


Niittaamista vaille valmis


Uuden kankaan kiinnittäminen niittipistoolilla vaneriseen selkänojaan ja istuinosaan jää seuraavaan kertaan. Laitan myöhemmin kuvia valmiista uudelleenpäällystetystä tuolista.


4 kommenttia :

Wanna kirjoitti...

Hyvä kangasvalinta!

Miia kirjoitti...

Kiitos. Olen aika tyytyväinen siihen itsekin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi että sulla on kiva blogi =) ja hienot teokset!! Löysin sun blogin Finlayson Luo oma tyylisi sivun kautta.
Johanna

Miia kirjoitti...

Aivan ihana kuulla. Kiva kun löysit tänne. :)

Lähetä kommentti