18.6.12

Parvekkeen ja terassin lattioiden käsitteleminen


Parvekkeen ja terassin puulattioiden käyttöikä pitenee, kun niitä hoitaa puunsuoja-aineilla. Kannattaa lukea Tikkurilan niksit terassien ja laiturien maalaamiseen, ennen kuin aloittaa. Sivuilta löytyy tietoa tuotteiden valinnasta sekä hyvät työohjeet.

Käsittelin kaksikerroksisen asunnon terassin kestopuiset lattialaudat sävytetyllä puuöljyllä ja parvekkeen värillisellä Pinotex Terassisuojalla. 

Aloitin puhdistamalla huolellisesti parvekkeen sekä terassin lautalattiat ennen puunsuoja-aineilla voitelua. Irtoroskat poistin harjaamalla ja lautojen välistä imuroimalla. Sen jälkeen pesin puulattiat kostealla mopilla ja annoin kuivua. Pesin lattialaudat pesuveteen sekoitetulla mäntysuovalla. Tarvittaessa voi käyttää vahvempiakin aineita (tehopesu, homeenpoistoaine), kunhan huuhtelee pinnat pesun jälkeen hyvin. 

Kun lattia oli pesun jälkeen kuivunut, sudin siveltimellä puunsuoja-aineen kertaalleen lautojen pintaan ja annoin kuivua hyvin. 

Sekä parvekkeen että terassin puunsuoja-ainetta jäi jäljelle, vaikka levitin niitä reilusti. Käsittelen molemmat lattiat vielä toiseen kertaan. Niihin jäi kohtia, joihin pitää lisätä puunsuoja-ainetta. Puu imee ainetta eri lailla eri kohdista. Eniten auringon paisteelle altistuneet kohdat kuivuvat helpoimmin ja imevät puunsuoja-ainetta enemmän kuin varjossa olleet alueet. 

 
 Pinotexia pinnassa


Yllä olevassa kuvassa asunnon Terassisuojalla voidettu yläkerran parveke. Parvekkeen lattia on sivelty Terassisuoja Pinotex Anti-slip kovapuun värisellä kuultavalla öljyllä. Tämän parvekkeen käsittelyyn riitti yksi litran purkki liuoteohenteista, peittävää Terassisuojaa.  

Terassisuoja kovapuun värisenä oli yllättävän tumma, mutta sopii hyvin parvekkeen valkoisiin kaiteisiin ja parvekkeelle tuleviin kalusteisiin. Tumma väri vaalenee ajan kuluessa auringon paisteelle ja vaihteleville sääolosuhteille altistuessaan. Sävytetyssä puunsuoja-aineessa on myös parempi UV-suoja kuin värittömässä.

   
Baufix puuöljy ja käsittelemätön kestopuulattia


Alakerran terassin sivelin Baufix vesiliukoisella puuöljyllä. Terassin voiteluun kului kolmen litran kanisteri puunsuoja-ainetta. Puuöljyllä käsitellyn laudan pinnasta tuli läpikuultava ja siinä näkyy hyvin puun syyt.  


Puuöljyllä kertaalleen sudittu terassin lattia


0 kommenttia :

Lähetä kommentti