10.6.12

Toimistotuolin päällystäminen [osa 2]


Vanhan Martelan toimistotuolin päällystäminen on saatu valmiiksi ja tässä tulos: 


Toimistotuolin uusi päällyskangas


Pähkäilin tuolin selkänojan irrottamista, kun siinä ei näkynyt päälle päin ruuveja. Sain päällystetyn osan irrotettua rungosta varovasti vääntämällä. Huomasin, että päällystetyt osat kiinnitetään runkoon napsauttamalla muoviset vastakappaleet paikoilleen. Myös tuolin istuinosa kiinnittyy runkoon samalla tekniikalla, vaikka kuvittelin ensin, että se kiinnittyy runkoon ruuveilla. 


Neljä kiinnitysnappia selkänojan rungossa


Irrotin vanhan päällyskankaan ja leikkasin sen mallin mukaan samanlaisen kappaleen uudesta kankaasta, kuten tein jo aikaisemminkin päällystämässäni tuolissa. Sen jälkeen niittasin uuden kankaan selkänojaan ja napsautin selkänojan takaisin kiinni tuolin runkoon. Selkänojan päällystäminen sujui yllättävän helposti, kun tajusin tuon napsauttamistekniikan.


Mustavalkoharmaata ja pinkkiä raitaa


Jos haluaa kestäviä, pitkäikäisiä ja uudelleen päällystettäviä huonekaluja, kannattaa suosia vanhoja, lujia ja hyvin tehtyjä sellaisia. Nykyään valmistetaan paljon kertakäyttöistä tavaraa, eikä niiden uudistaminen välttämättä edes onnistu. 

Vanhoissa tavaroissa laadun takaa myös kotimaisuus. Suomessa tehtiin kestävää tavaraa silloin, kun täällä vielä oli kulutustavaroiden tuotantoa ja teollisuutta. 

Vanhojen tavaroiden uudistamisessa on sekin hienous, ettei se ole kallista. Vanhat käytetyt tavarat eivät maksa paljon. Joskus ne ovat jopa ilmaisia, kuten tämä toimistotuoli. Se olisi voinut joutua kaatopaikalle, mutta sai nyt uuden elämän. 

Vanhojen tavaroiden uudistamisessa ei tule isoja taloudellisia tappioita, vaikka ei aina onnistuisikaan. Onnistumiset taas kannustavat jatkamaan ja onhan se hienoa, kun näkee omien kättensä jäljen joka päivä käytössä olevissa tavaroissa. Kun tekee itse, saa sellaista kuin haluaa (tai tulee). :D 


Valmis "masterpiece" ;)


12 kommenttia :

Tuuli kirjoitti...

Mahtavaa kierrätystä ja tuunausta!

Miia kirjoitti...

:D

Anonyymi kirjoitti...

Upea tuoli!

Riitta kirjoitti...

Mukavan näköinen tuoli, ihanan ”epätoimisto”look tuollaisessa raitakankaassa ja pinkki värikin on hauska lisä. Kannattaa myös muistaa että jos vanha kaluste tarvitsee jotain huoltoa ja jos valmistaja on tiedossa, voi sieltä suunnalta kysellä vaikkapa varaosia. Esim vanhoihin työtuoleihin löytyy mekanismeja, rullia jne.

Miia kirjoitti...

Kiitos. Ajattelin ihan samaa, kun kangasta valitsin. :)

Toi on kyllä ihan totta, että varaosiakin löytyy helpommin, kun valmistaja on kotimainen. Hyvä vinkki.

Miia kirjoitti...

Kiitos. :)

Eepi kirjoitti...

Aivan ihana blogi! Löysin ihan vahingossa kun etsin vinkkejä uuden kodin sisutukseen, tai lähinnä pieneen tuunaukseen. :)

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla, tervetuloa piipahtamaan toistekin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upeaa työtä ! Etsin juuri vinkkiä vanhan tuolin tuunaamiseen ja täältähän se löytyi.... Mikä tuo ihana kangas on, haluaisin juuri samanlaista ;) !!??

Miia kirjoitti...

Kiitti. :) Tuo kangas on ostettu Tamperelaisesta kangaskaupasta. Tarkistin jäljelle jääneen kangastilkun reunat, ei ollut valitettavasti mitään merkintöjä valmistajasta tai suunnittelijasta. Kangas on vähän tukevampaa, kestää hyvin kulutusta. Toivottavasti löydät samaa tai vastaavaa. :)

maibeibileftmi kirjoitti...

tks neuvoista,jo yhden tuolin heitin roskiin,kun en tajunnut miten istuinosa oli kiinni.Nyt voin jatkaa korjaamista,päällystämistä.

Miia kirjoitti...

Sitä ei kyllä ihan heti hoksaa, kun päällepäin ei näy ruuveja eikä muita kiinnitysnippeleitä. Toivottavasti seuraavan korjaus ja päällystäminen onnistuu paremmin. (:

Lähetä kommentti