5.6.12

Viirinauha/kaulakoru pyöreistä nahkapaloista


Vanhasta nahkatakista on riittänyt materiaalia moneen. Olen ommellut siitä nyt jo kassin, pari rannekorua, kirjekuorilaukun, kännykkäkotelon ja käyttänyt takin kierrätysnahkaa monenlaiseen koristeluun.

Tässä pienimmistä nahkapaloista leikatuista palloista ommeltu viirinauha/kaulakoru. :) Pienistä pyöreistä nahkapaloista ommeltua nauhaa voi käyttää koristeena, kuten viirinauhoja tai nauhan päät voi solmia yhteen, jolloin siitä tulee kaulakoru. 

Kuvassa kaulanauhaksi solmittu nahkanauha. Piilotin nauhan yhteensolmitut päät mustasta kapeasta satiininauhasta solmitulla rusetilla.


Nahkanauha kaulakoruna
  

Idea on yksinkertainen, leikataan meikkivoideputkilon korkki mallina pieniä palloja nahasta ja ommellaan ne suoralla ompeleella peräjälkeen nauhaksi. Ompelulangaksi kannattaa valita tavallista vahvempaa ja paksumpaa lankaa, että pallot pysyvät hyvin yhdessä. Halutessaan nahkapallot voi ommella yhteen värikkäällä langalla, jolloin nauhaan saa somisteeksi raidan. 

Nahasta voi leikata muitakin kuvioita kuin palloja, esim. kuution muotoisista paloista tulee "timanttinauha". Erivärisistä nahkatilkuista saa sommiteltua värikkäämmän nauhan.


Suurimmat "helmet" nahkapaloista

2 kommenttia :

Irina kirjoitti...

Hei! En muista olenko kommentoinut joskus nain melko uutena lukijana, mutta ihanan inspiroiva blogi sulla! Olinkin juuri ajatellut tehda nahkaisen pikkulaukun juhliin. Vaikka nyt nahtyani kuvan isommasta laukusta, tahtoisin sellaisenkin :)

Miia kirjoitti...

Hei, tervetuloa lukijaksi. Kiitos kannustavasta kommentista. :)

Lähetä kommentti