30.7.12

Metallipurkeista tauluja


Ikean Grundtal-purkit kiinnittyvät pohjastaan magneetilla esim. jääkaapin oveen. Sen lisäksi, että niissä voi säilyttää pientä tavaraa, niistä voi tehdä sisustukseen sopivia tauluja. Kun purkkeja on paljon, niistä syntyy yhdessä näyttävä tilataideteos.  


Purkit sähkötaulussa


Kokeilin ideaani ensin kolmella purkilla, jotka kiinnitin eteisen seinällä olevan metallisen sähkökaapin oveen. Näyttää siltä, että purkkeja tarvitaan lisää, koska ne näyttävät mielestäni paremmalta, kun niitä on enemmän. Aion laittaa kaikkien kansiin erilaisia mustavalkoisia kankaita, jolloin ne sopivat hyvin yhteen. 

Tarkoitukseni on säilyttää purkeissa ompelutarvikkeita, kuten hakaneuloja, nuppineuloja, mittanauhaa, nappeja yms. pientä. Purkeissa voi säilyttää myös esim. klemmareita, nastoja, kumilenkkejä, avaimia, koruja jne. 


Kankaat purkkien kansissa...


Leikkasin kankaasta ja pahvista metallipurkin kansia mallina käyttäen pyöreät kappaleet. Sen jälkeen teippasin kankaat pahviin ja kiinnitin pahvit purkkien kansiin. 

Kokeilin myös, miltä purkit näyttävät, kun kankaan kiinnittää kannen sijaan purkin pohjaan. Purkkien pohjiin teipatut kankaat toimivat purkeissa säilytettävien tavaroiden taustoina.  


...ja kankaat purkkien pohjissa
  

Purkkeissa olevat mustavalkoiset kankaat ovat Finlaysonin Taimi ja Coronna sekä Ikean raidallinen Sofia.


8 kommenttia :

anne kirjoitti...

Kiva blogi! Sopii hyvin minulle, kun olen itsekkin sellainen "tee-se-itse nainen". Käy kurkaamassa minunkin blogia; http://kaupunginlaidalla6.blogspot.fi

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla, että tykkäät. Kävin lukemassa sun blogia, hyviä ideoita ja hienoja toteutuksia. Nappitaulu on hauska idea. :)

anne kirjoitti...

Kiitos! :)

Miia kirjoitti...

:D

Satu kirjoitti...

Ihana blogi! Joskus sitä miettii että mistä ihmeestä ihmiset keksii kaikkea tämmöstä. Jotenkin koti tuntuu varmaan enemmän kodilta jos siellä on tuommosia vähän "jänniä" ja itse tehtyjä juttuja, eikä kaikki ole kuiten IKEAn kuvastosta. Itsekin olen kierrättämisen kannalla ja tykkään tuunata vanhoja tavaroita. En ehkä ole yhtä kekseliäs tavaroiden käyttötarkoituksissa, mutta sinulta olen saanut paljon hyviä vinkkejä. Jatka samaan malliin! :)

Miia kirjoitti...

Ihanaa kuulla! Et usko, kuinka mukavalta tuntuu saada kannustavaa palautetta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Pakko ihan kysyä, että mitäs tuo kangas on, jolla myös tuoli on päällystetty? Senäyttää samalta kun mun tapetti ja olis siksi kiva, jos siitä saisi tyynyjä tms. koristukseksi :)

Miia kirjoitti...

Moi! Mustavalkoinen kangas on Finlaysonin Coronna paksumpi puuvillakangas.

Lisätietoa kankaasta löytyy täältä:

http://www.finlayson.fi/tuote/coronna-paksumpi-puuvillakangas/50322-3435-01-20/

Lähetä kommentti