28.2.13

Pannunalusesta muistitaulu


Pyöreistä korkkisista pannunalusista saa tehtyä helposti muistitauluja ja taustoja erilaisille kokoelmille. Pannunalusen taakse kiinnitetään vain ripustusta varten taulukoukku. Koukkuja saa ostaa rautakaupoista ja korkkisia pannunalusia mm. Ikeasta tai kirpputoreilta. 


Pinssikokoelman taustana


Löysin tämän halkaisijaltaa 30 cm korkkisen pannunalusen kirpputorilta. Näin isoja en ollut ennen missään nähnytkään. Siitä se idea sitten taas lähti... ;) 

Aion hankkia vielä pari pienempää pannunalusta tämän isomman kaveriksi ja ripustaa ne seinälle ryhmäksi. Ryhmään voi lisätä myös muutaman pyöreän korkkisen lasinalusen. Erikokoisista korkkitauluista tulee yhteen koottuna hauska yhdistelmä. 

Korkkisia muistitauluja voi käyttää monenlaisten pienten tärkeiden tavaroiden ja muistojen esillä pitämiseen ja säilyttämiseen. Niihin voi koota moodboardin tai kerätä kauniita esineitä ja tavaroita esille ihailtavaksi. Esillä olevia tavaroita voi helposti vaihtaa, kun haluaa katsella vaihteeksi tauluissa jotain muuta. :)
  
 
Korutauluna


Kiinnittämiseen voi käyttää nuppineuloja, nastoja, nupeja, karttaneuloja, ohuita nauloja jne. Taustattomat pinssitkin sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.

Pannunalusesta tehdyn korkkitaulun voi koristella Washi- ja Masking Tape -teipeillä tai sen voi päällystää kankaalla. Alunen voi olla käytetty ja huonokuntoinenkin, koska kankaalla päällystäminen peittää "kauneusvirheet". 

Pannunaluseen voi maalata raitoja tai kuvioita, tehosteeksi voi maalata vain ulkoreunan. Kuvioiden maalaamisessa apuna voi käyttää sabloonaa ja maalarinteippiä kuvioiden rajaamiseen.  

 
Tärkeiden muistettavien asioiden esillä pitämiseen


Korkkitaulujen päälle voi leikata ja liimata pyöreät palat liitutaulupintaisesta d-c-fixistä tai ne voi maalata liitutaulumaalilla. Silloin ne toimivat pieninä liitutauluina. 

Korkkiset pannunaluset ovat mielikuvitusta ruokkivaa materiaalia erilaisten askartelu- ja tuunausideoiden toteuttamiseen. Tämäkin idea on toteutettu korkkisista pannunalusista. :D


6 kommenttia :

Minna kirjoitti...

Kiva idea! :) Joskus olen miettynyt korkkisten pannunalusten maalaamista ja seinälle ripustelemista ihan kaikumisen vähentämiseksi, mutta saisihan niistä näköjään samalla muistitaulujakin!

Miia kirjoitti...

Hyvä idea, voisi toimia kaikumisen estämiseen. Varsinkin jos tekee seinälle "tilataideteoksen" erikokoisista korkkipannunalusista, niin näyttääkin hienolta. :)

Epedriini kirjoitti...

Minulla on pyörinyt nurkissa korkkisia lasinalusia jo varmaan vuoden verran ja olen pohdiskellut mitä ihmettä niistä teen. Samalla olen miettinyt pääni puhki miten saisin tyylikkään muistitaulun ja tämä postaus antoi jo vähän ideanpoikasta. Kiitos! Blogisi on muutenkin aivan mahtava ideasampo!

Miia kirjoitti...

Kiitos! Kiva että sait idean, mitä lasinalusilla tehdä. Voin kuvitella, että niistä saa hauskan muistitaulun. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tosi kiva idea, taidanpa toteuttaa itsekin! Miten tuo pysyy pelkällä taulukoukulla seinässä? :)

Miia kirjoitti...

Kokeile ihmeessä. :) Pysyy ihan hyvin seinässä, kun siihen ei kiinnitä mitään kovin painavaa.

Lähetä kommentti