3.2.13

Pesulahenkarista väännetty talouspaperiteline


Kokeilin, miten pesulahenkari vääntyy. Ei kylläkään kovin helposti, mutta tällaisen talouspaperitelineen sain aikaan. ;) 

Maalasin pesulahenkarin ensin mustalla spray-maalilla. Maali irtosi kohdista, joista väänsin ja joista pidin pihdeillä kiinni. Kannattaa siis maalata henkari vasta vääntämisen jälkeen.  

Metallisen henkarin muotoilemiseen ja vääntämiseen tarvitaan pihdit tai hohtimet, leikkaamiseen sivuleikkurit. Pesulahenkaria työstäessä kannattaa käyttää käsineitä.   


Samalla idealla voi pesulahenkarista vääntää wc-paperirullatelineen

Pesulahenkari toimii talouspaperi- tai leivinpaperitelineenä vääntämättäkin, kuten täällä. Henkarin voi koristella kiertämällä sen ympärille narua, nauhaa tai Washi- tai Masking Tape -teippiä.   

Pesulahenkarista tehty talouspaperi- ja leivinpaperiteline sopii hyvin esim. kesämökille, kesäkeittiöön, grillikatokseen jne. Mökin puuceessä metalliseen henkariin voi ripustaa wc-paperirullia
 

14 comments :

Anonyymi kirjoitti...

pitääkö tuo sitten avata aina pihdeillä kun laittaa uuden paperirullan?

Satu kirjoitti...

Hyvä idea, näyttää paljon paremmalta kuin perinteisen talouspaperitelineet :)

Ootko muuten ikinä käyttänyt hopeamaalia isoilla pinnoilla? Esim. peilinkehyksissä tai pienissä huonekaluissa? Kyselisin että onko sinulla mitään ideaa miten saada aikaan "vanhaa hopeaa", kiinnostaisi tuunata joku pikku laatikosto mutta perus hopeamaalit ovat aika yksiulotteisia, haluaisin vähän rouheampaa jälkeä.

Kiitos :)

Miia kirjoitti...

Ei tarvi. :D Henkarin päät menee vastakkain rullan sisällä. Niitä voi vääntää sen verran, että saa sujautettua aina uuden rullan paikoilleen ja tyhjän hylsyn pois.

Miia kirjoitti...

Olen maalannut Tikkurilan Taika-hopeamaalilla peilin kehyksen (http://tee-se-itse-sisustusideat.blogspot.fi/2011/11/peilin-kehyksen-maalaaminen.html) sekä töpötellyt sillä tehosteseinän (http://tee-se-itse-sisustusideat.blogspot.fi/2011/06/seinapintojen-kasittely.html).

Maalasin hopeanvärisellä spray-maalilla metallisia rasioita ja pakkauksia (http://tee-se-itse-sisustusideat.blogspot.fi/2012/12/hopeamaalilla-maalatut-peltirasiat.html ja http://tee-se-itse-sisustusideat.blogspot.fi/2013/01/d-c-fixilla-paallystetyt-pakkaukset.html).

Hopeanvärisellä spray-maalilla maalatusta pinnasta tulee aika perustasainen, mutta Taika hopea-maalilla maalattua pintaa voisi varmaan vähän tuunata jotenkin. Ehkä pohjan voisi maalata jollain toisella värillä, päälle hopeamaalia ja sitten kevyt hionta niin, että hopeamaali tulee esille hiotuista kohdista? Tikkurilan maalilinjalle voisi soittaa ja kysyä neuvoa p.010 860 8600. Sieltä saa varmasti ammattilaiselta hyvät ohjeet. :)

Satu kirjoitti...

Kiitos vinkeistä :)

Miia kirjoitti...

(:

Unknown kirjoitti...

Kiva teline tuli. Itse käytin juuri henkaria sarviksi patsaalle :) postaan siitä muutaman päivän päästä.
Hopeamaalien lisäksi tuli mieleen vielä lehtihopea. Olen sitä ajatellut kokeilla yhteen projektiin, mutta ei sen enempää kokemusta ole. Voisi myös saada kauniin, kuluneen hopeapinnan.

Unknown kirjoitti...

Hyviä ideoita. Itsekkin olen kiinnostunut tuosta huonekalujen tuunauksesta ja siksi ajattelinkin kysyä että olisitko voinut kertoa jokusen vinkin miten voisin tuunata tämän lipaston/tason http://www.tori.fi/lappi/Chippendale_tyylinen_taso_5446986.htm?ca=18&w=3 en ole aikasemmin tuunannut huonekaluja joten alottelijalle vinkit ois hyvä :)

Miia kirjoitti...

Hauska idea! :D Lehtihopea on ihan uusi tuttavuus mulle, sitä voisi joskus kokeilla.

Miia kirjoitti...

Hieno lipasto. :) Täytyy ensin selvittää, mitä materiaalia lipasto on ja millä se on käsitelty. Jos se on hyvässä kunnossa, ei kannata tehdä isoja muutoksia. Vanha huonekalu saa näyttääkin vanhalta. Noin hienon lipaston jättäisin tuunaamatta, on arvokkaampi alkuperäisessä kunnossa.

Vanhan huonokuntoisen huonekalun voi entisöidä. Ennen kuin aloittaa, kannattaa lukea muutama kirja entisöinnistä ja ottaa selvää mm. työmenetelmistä, käytettävistä aineista jne. Osoitteesta http://www.pintanikkarit.fi/ löytyy erilaisia puunkäsittelyyn sopivia aineita.

Kuvasta on vaikea saada käsitystä, miten lipasto on aikaisemmin käsitelty. Riippuu paljon huonekalusta ja sen kunnosta, mitä sille kannattaa tehdä. Huonekalujen tuunaus kannattaa aloittaa pienistä ja edullisista huonekaluista. Tekemällä oppii ja harjoitus tekee mestarin. :)

Unknown kirjoitti...

luulen vähän että tuo on petsattu ja sitten lakattu päältä. En muuten tekisi tuolle lipastolle mitään mutta se ei sovi sisustukseen yhtään enkä kyllä haluaisi luopuakkaan siitä..luulen että pöytä on materiaalilta koivua. Olen miettinyt lipaston maalaamista valkoiseksi mutta en oikein tiedä noista maaleista että mikä sopii ja mihin.

Miia kirjoitti...

Ok. :)

Ennen maalaamista lakkapinta täytyy hioa pois, että maali tarttuu paremmin. Hionnan jälkeen pohjamaalaus, mieluiten tartuntapohjamaalilla (Otex). Ennen pohjamaalausta, mahdolliset kolot kitataan umpeen. Seuraavana pintamaalaus kahteen kertaan. Tarpeen mukaan useampi kerros, jos maali ei ole riittävän peittävää. Huonekalujen maalaamiseen sopii esim. Helmi-kalustemaali. Tikkurilan sivuilta löytyy ohjeita maalaamiseen sekä tietoa tuotteista. Tikkurilan maalilinjalle soittamalla p. 010 860 8600 saa neuvoja maalaamiseen ja apua oikeiden tuotteiden valintaan. :)

Unknown kirjoitti...

kuulostaapi sen verran monimutkaiselta minulle että ehkä kuitenkin mietin vielä että alanko tuunaamaan tuon lipaston :) mutta kiitoksia neuvoista :)

Miia kirjoitti...

Kannattaa tehdä pohjatyöt hyvin, niin lopputuloksesta tulee hyvä. Onhan siinä hommaa, mutta mukavaa sellaista.

Kannattaa kokeilla ja aloittaa jostain pienestä kalusteesta. Kun lopputulos onnistuu, se kannustaa jatkamaan harrastusta ja siirtymään isompiinkin projekteihin. :)

Lähetä kommentti