22.2.13

Taskullinen taulu kirjontakehyksestä ja kankaasta


Puisista kirjontakehyksistä voi tehdä helposti tauluja. Kehyksiä on myytävänä erikokoisina. Tämän kehyksen halkaisija on 21,5 cm. Vaikka kehyksestä tekee taulun, sitä voi yhä tarvittaessa käyttää taas kirjontakehyksenä, kun poistaa siihen pingotetun kankaan

Idea on peräisin Pinterestistä. Olen kerännyt "boardeilleni" muitakin mielestäni hyviä DIY-ideoita ideapankiksi. Ideoita saa vapaasti käyttää ja pinnata. :)  
Maalasin alunperin puunvärisen kirjontakehyksen ja sen kiristysruuvin spray-maalilla mustiksi. Sen jälkeen leikkasin kankaasta (Ikean Sofia-kangas) raamin kokoa muutamaa senttiä suuremman pyöreän kappaleen. Käytin mallina sopivan kokoista lautasta. Siksakkasin kappaleen reunat, etteivät ne purkaudu. Sen jälkeen kangas oli valmis pingotettavaksi kehykseen. 
Taulu oli valmis näinkin, mutta halusin siihen vielä taskun. Tasku leikataan samalla mallilla kehystä hieman suuremmaksi. Yläreunaan lisäsin reilummin kääntövaraa. Taskukappaleenkin reunat kannattaa siksakata tässä vaiheessa. 

Taskun yläreunan sauman voi ommella kiinni, mutta koska se oli siksakattu, käänsin vain reunan sisäänpäin ja silitin päältä. Saumasta tuli ohuempi kääntämällä ja se pingottui paremmin kehyksen renkaiden väliin.  

Kohdensin kappaleiden raidat niin, että ne menevät limittäin. Kankaan kuviot voi kohdistaa myös niin, että ne jatkuvat ja kuvio säilyy eheänä.   
Kirjontakehykseen pingotettuja kangastauluja voi tehdä useita ja koota niistä kollaasin seinälle. Kangastauluja voi koristella nauhoilla, napeilla jne.      

Kangastauluihin voi valita ja yhdistellä erilaisia kankaita esim. taustaksi yksiväristä kangasta ja taskuksi pitsikangasta. Pitsikankaan kuviot tulevat hyvin esille yksiväristä taustakangasta vasten.

Kirjontakehykseen voi pingottaa myös pitsikankaan ilman taustakangasta. Silloin taulu toimii tauluna sekä korukehyksenä.

Kehykseen pingotettuun kankaaseen voi kiinnittää kellokoneiston ja ommella napit numeroiksi. Silloin kehyksestä tulee seinäkello. ;)


10 kommenttia :

mehtäemäntä kirjoitti...

aikas kiva joo..mie sainki just eilen parin tollaset kehikot ja meinasin ne ensin roskiin laittaa..onneksi en laittanu.

IMAGE black and white kirjoitti...

Onpa upea. Ja voi että, kuinka upealta toi kangas näyttää tossa. :)

Miia kirjoitti...

Älä ihmeessä heitä pois! Niistä voi askarrella vaikka mitä. :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. (:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mahtava blogi! Aion kokeilla noita pesulahenkareita johonkin, samoin puupölkkyjakkaraa kunhan saan pölkkyjä!

Annis kirjoitti...

Huikean paljon mielenkiintoisia ideoita ja ajatuksia olet taas esitellyt, kiitoksia siis niistä! Tämä idea on kyllä mahtavan näköinen ja tosiaan useita mielenkiintoisia kankaita yhdistelemällä saa kyllä seinälle melkoisen kokoelman :)

Miia kirjoitti...

No niin, hienoa että innostuit! ;)

Miia kirjoitti...

Kiitos. Näitä voi tosiaan varioida vaikka kuinka. :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana blogi! Sattumalta tähän törmäsin, löysin jo monta kivaa ideaa. Ainakin ne pyyhenipsut aion tehdä kun kaupasta ei ole löytynyt mieleisiä. Tuun jatkossakin lukemaan! :)

/Maria

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla, että tykkäät. Tervetuloa toistekin! :) Siitä se mullakin lähti idea pyyhenipsuihin, kun ei kaupoista löytynyt sopivia. Parasta oli, kun ne syntyivät jo olemassa olevista materiaaleista.

Lähetä kommentti