11.4.13

Aina ei voi onnistua, mutta aina kannattaa kokeilla...


Löysin taloyhtiön jätekatoksesta hylätyt sälekaihtimet. Innostuin kokeilemaan säleiden punontaa, koska Anna Nygårdin sälekaihtimista tekemät korit ovat niin hienoja. 


Säleet purettuina

Kaihtimet oli helppo purkaa ja niistä sai reilusti hyvää materiaalia punottavaksi. Ohuet säleet ovat notkeita ja valmiiksi saman mittaisia. En vielä kokeillut, millä säleitä saa leikattua lyhyemmiksi. Luultavasti peltisakset on paras vaihtoehto siihen tarkoitukseen.   


Säleistä punontaa

Punonta sujui ihan hyvin, vaikken ollut aiemmin korinpohjapunontaa kokeillutkaan. Korinpunonnassa käytetään pyykkipoikia pitelemään korin reunoja paikoillaan punomisen aikana. Pyykkipoikia ei ollut tähän hätään, joten punonta oli vähän vaivalloista. Reuna pyrki purkautumaan punottaessa. 


Ihan tällaista en ollut ajatellut...

Hankalinta oli ehkä se, että reunojen taitokset tulivat vääriin kohtiin, joko liian löysiksi tai liian tiukoiksi. Korista ei siis tullut kovin napakka eikä työn jälki ollut tasaista. Täytyy vielä harjoitella, niin alkaa sujua paremmin.

Materiaalina sälekaidinten säleet toimivat hyvin. Korista tulee vedenkestävä ja se on helposti puhdistettava. Säleiden työstäminenkin onnistuu, kunhan vähän harjoittelee. Keksisiköhän noista säleistä tehdä jotain muuta? :)
 

18 kommenttia :

IMAGE black and white kirjoitti...

Mahti idis taas! Ja toikin näyttää hyvältä, ehkä ihan pientä viimeistelyä vielä... ;)

Peppi kirjoitti...

Jännä materiaali korille - tosi hyvä idea. Reuna kieltämättä näyttää haastavalle, toivottaavsti taipuu :)

Saga kirjoitti...

Toisen roska on toisen aarre. Hienoa, että taas hyödynnetty toisen hylkäämää tavaraa. Kierrätystä parhaimmillaan :)

Saariston kasvatti kirjoitti...

Siis ihan mahtava!!!

Minna kirjoitti...

Eipä olisi koskaan tullut mieleen, että sälekaihtimista voisi tehdä vielä jotain! Kiitos vinkistä, taas kerran! :)

Miia kirjoitti...

Paino sanalla "pientä"! ;D

Miia kirjoitti...

Sälekaihtimia löytyi kahdet, niin että materiaalia ainakin riittää harjoitteluunkin. ;)

Miia kirjoitti...

Tässä tuli nyt samalla kierrätettyä toisen keksimää ideaakin, mutta niin kuin kuvista huomaa, harjoittelua vaatii, että saa yhtä hienoja aikaan kuin Anna Nygård tekee. :)

Miia kirjoitti...

Kieltämättä aika koominen viritelmä. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi, innostuin tästä nyt ihan kympillä. Sälekaihtimia ei kyllä ole näköpiirissä, mutta googletin sanomalehtiversion. http://www.kaspaikka.fi/koti/tkkroger/punonta/punottukori.pdf

Tätä pitää kokeilla. Ja jos lopputulos ei ihan katastrofaalinen ole, postailen 'kädentaitojani' sitten tuonne oman blogin puolelle :D

Etanaelli kirjoitti...

Kaikkea sitä ihminen keksii hyödyntää:) Minulle tuli mieleen, että säleistä voisi punoa tai muuten viritellä lampunvarjostimen.

Miia kirjoitti...

Kiva jos sain sut innostumaan. :)

Miia kirjoitti...

Todella hyvä ohje! Olisinpa lukenut tuon ennen kuin aloitin säleiden pujottelun. Nyt tiedän, missä meni pieleen, korin reunasuikaleet kannattaa kiinnittää renkaiksi!

Tulen katsomaan blogiisi, millainen lopputuloksesta tuli. :)

Miia kirjoitti...

Hyvä idea! :) Säleitä voisi ehkä punoa varjostinkehikon ympärille...

Nuukaska Kl kirjoitti...

Mäkin olen katsellut noita sälekoreja. Kokeilemalla saa ensin materiaaliin vähän tuntumaa ja sitten pitää mietiskellä. Kyllä ne haasteet ratkeaa.

Miia kirjoitti...

Nimenomaan. (: Mulla on tapana innostuksen iskiessä lähteä suoraan kokeilemaan ja tekemään. Useimmiten keksii siinä tehdessään, miten on kätevintä tehdä. Se on vaan jotenkin kivempaa keksiä itse, kuin että ottaisi selvää etukäteen. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tässäpä nämä minun korit^^
http://purema.blogspot.fi/2013/04/aamuaskareita.html

Miia kirjoitti...

Kävin kattomassa, hienot tuli! Hyvä idea ja materiaali puoli-ilmaista. :)

Lähetä kommentti