22.5.13

Olkalaukun korjaaminen


Nahkaisesta olkalaukustani meni olkahihnan kiinnike rikki. En löytänyt mistään alkuperäistä vastaavaa uutta rengaslukkoa jousella, joten jouduin soveltamaan.  

Päätin vaihtaa molemmat kiinnikkeet. Etsin sopivia jopa rautakaupan venetarvikeosastolta. Sieltä löytyi mm. sakkeleita, sokkia, jousihakoja, leikareita, palohakoja ym. nippeleitä. 

Rautakaupasta löytyi myös erilaisia ketjuja, joilla olisi voinut korvata laukun olkahihnan. Ketjut ja nippelit olivat kuitenkin mielestäni vähän liian järeitä tähän olkalaukkuun, joten jätin ajatuksen vielä hautumaan. Käytän niitä ehkä myöhemmin johonkin toiseen tuunaukseen...   

Kannattaa siis katsella rautakaupan tuotteita "sillä silmällä", sieltä voi löytyä sopivaa materiaalia erilaisiin tuunaushommiin. 

Löysin olkalaukkuun sopivan sirot soikeat o-renkaat lopulta ompelutarvikemyymälästä. Ompelutarvikemyymälästä erikokoisia renkaita saa edullisesti ja juuri niin monta kuin tarvitsee. 

  

    
Avasin renkaat pihdeillä vääntämällä, pujotin hihnan renkaaseen ja kiinnitin laukkuun. Lopuksi puristin o-renkaan kiinni. Olkalaukku on taas kuin uusi! :)


6 kommenttia :

Linda Varjonen kirjoitti...

Tosi hyvä idea!! Mä just korjasin väliaikaisesti mun laukun avainrenkaalla! ;D

Irmastiina kirjoitti...

Helppoa on, kun osaa... ja on mielikuvitusta....ja taitoa ja mielikuvitusta, sinulle tuntuu olevan...:)

Miia kirjoitti...

Konstit on monet. ;) Täytyy tunnustaa, että kokeilin väliaikaisesti sitäkin. :D

Miia kirjoitti...

Kiitos. Sitä tulee tehtyä, mitä osaa ja mistä tykkää. Kannustan muitakin tekemään ja kokeilemaan. Jos itselle ei tule mieleen, niin täältähän näitä ideoita saa. :)

Hammaskeiju kirjoitti...

Hyvä idea. Itsellä olisi muutama laukku odottamassa vastaavaa toimenpidettä en vain ole vielä jaksanut orientoitua miettimään millä tavalla korjauksen tekisin, mutta tämä vaihtoehto voisi olla yksi niistä. Kiitos vinkistä :)

Miia kirjoitti...

Ole hyvä, kiva että tästä oli apua. :)

Lähetä kommentti