21.7.13

Kasvien lisääminen ja jakaminen


Sekä ulko- että sisäkasveja saa edullisesti, kun niitä lisää olemassa olevista kasveista ja antaa tai vaihtaa niitä kavereiden kanssa. Netistä ja kasvikirjoista löytyy ohjeet, kuinka mikäkin kasvilajike jaetaan ja miten niiden pistokkaat saa kasvamaan.

Sisäkasveilla jakaminen on helppo tehdä keväällä mullan- ja ruukunvaihdon yhteydessä. Kasvi voi paremmin, kun sillä on uutta ravinteikasta multaa ja isommassa ruukussa taas tilaa kasvaa. Lisäksi useimmat kasvit pitävät jakamisesta ja innostuvat sen jälkeen kasvamaan runsaammin.

Jakamisen jälkeen ulko- ja sisäkasvien pistokkaat voi istuttaa omiin ruukkuihinsa, uuteen paikkaan maahan tai antaa kaverille. Kun kasveja vaihtaa kavereiden kanssa, molemmat saavat edullisesti uusia kasveja omia koteja kaunistamaan. 

Jaoin pitkälehtisen anopinkielen kolmeen osaan kahdella eri tavalla. Yhden osan istutin juurineen uuteen ruukkuun. Toisen istutin lehdestä omaan ruukkuunsa juurtumaan. Kolmannen eli alkuperäisen osan istutin takaisin omaan ruukkuunsa uuteen multaan.
En ole mikään viherpeukalo, mutta anopinkielen pitäisi olla helppohoitoinen ja melkein mahdoton saada hengiltä. Luin jostain, että saattaa kestää puolikin vuotta, ennen kuin anopinkielen pistokas lähtee kasvamaan. Nyt sitten vaan odotetaan ja jännitetään, kuinka jakaminen onnistui. :)  


6 kommenttia :

Irmastiina kirjoitti...

Mahtaisikohan vielä onnistua lehtipistokas...jakaa en omaani vielä raatsi. On severran pieni...:)

Miia kirjoitti...

Laitoin toisen pistokkaan juurtumaan lehdestä. Saas nähdä kuinka käy, lähteekö juurtumaan. Kokeilemalla se selviää. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Lehden palan kun laittaa vesilasiin joksikin aikaa niin juuret alkavat kasvaa ja sitten onkin helppo istuttaa ruukkuun :). Toimii loistavasti! -mervi

Miia kirjoitti...

Hyvä idea, kiitos! :)

Vanquish kirjoitti...

Mä oon onnistunut tappamaan anopinkielen :D Kastelin mielestäni liian vähän, mutta olin kuitenkin kastellut liikaa, koska kaula mätäni :D

Miia kirjoitti...

Sekin siis onnistuu! ;) Kyllä se monesti niin taitaa olla, että on parempi olla laiska, kuin liian innokas kastelija, mutta mistä sen tietää, mikä on liikaa ja mikä liian vähän!? ;)

Lähetä kommentti