24.8.13

Maalipurkista kukkaruukku


Maalasin maalipurkin mustalla spray-maalilla. Maalattuun purkkiin "istutin" violetin ulko- eli syyskrysanteemin omassa ruukussaan. 


 

Ennen maalausta puhdistin maalipurkin ja annoin kuivua. Musta mattapintainen spray-maali tarttui purkin pintaan hyvin eli pintaa ei tarvinnut karhentaa hiomapaperilla. Suihkutin maalia noin neljä kerrosta, että maalipurkin alkuperäiset tekstit ja kuvat peittyivät. 

Maalatussa maalipurkissa voi säilyttää kaikenlaista esim. leluja lastenhuoneessa. Maalipurkin voi maalata myös liitutaulumaalilla, jolloin sen kylkeen voi kirjoittaa tekstiä tai piirtää kuvia. 
Samalla tuli siivottua etupiha muutenkin. Lakaisin roskat, kitkin laatojen välistä pilkistävät rikkaruohot ja taimet. Ostin uuden mustan kuramaton ulko-oven eteen ja vaihdoin rappuralliin uudet harjat. 

Kuvan ottamisen jälkeen suihkutin vielä rappurallin maalipurkin maalaamisesta jäljelle jääneellä mustalla spray-maalilla. Siitä tuli harjojen vaihtamisen ja maalaamisen jälkeen kuin uusi.
  Nyt on entistäkin mukavampaa tulla kotiin! :)


16 kommenttia :

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Toi hieno idea!

Syhi / Syhinä-blogi kirjoitti...

Mahtava idea, varsinkin kun olemme juuri maalanneet talon! Testiin menee meillä tämä diy :)

Kotilan Riikka kirjoitti...

Kiva idea, ja helppo toteuttaa!

Mummo Kirjoittaa kirjoitti...

Todella upeaa kierrättämistä - ja tuo purkki on kaunis

Mervi kirjoitti...

Meiltäkin löytyisi vaikka minkä kokoista maalipurkkia kokeiltavaksi... hmmmm... :)

Elisa kirjoitti...

Voi että, sinulla on todella kivoja ideoita :) jään innolla odottamaan vielä lisää.

Miia kirjoitti...

Kiitos. :)

Miia kirjoitti...

No niin, maalipurkkeja siis löytyy omasta takaa! :)

Tunnustan kaivaneeni maalaamani maalipurkin Prisman pienmetallin keräysastiasta, kun ei omista varastoista sattunut inspiraation iskiessä löytymään. ;)

Miia kirjoitti...

Usein pienelläkin vaivalla saa tehtyä hyvännäköistä ja toimivaa. :)

Miia kirjoitti...

Kiitos, kiva kuulla. Mukavaa oli purkin maalaaminenkin. (:

Miia kirjoitti...

Nii-in. ;) Kannattaa kokeilla. :)

Miia kirjoitti...

Kiitos, tervetuloa menoon mukaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Wau! Minäkin haluan! Muutama kysymys ennen hihojen käärimistä. Miten sait maalipurkin puhdistettua noin hyvin? Osaatko arvioida paljonko spraymaalia kuluu per purkki tai montako purkkia tulisi yhdellä sprayllä?

Miia kirjoitti...

Dyykkasin tämän maalipurkin Prisman pienmetallikeräysastiasta. Onnekseni se oli jo valmiiksi puhdistettu hyvin. Arvelen, että se on puhdistettu heti maalausurakan jälkeen. Jos purkissa on ollut mustaa maalia, se on helpointa spray-maalata mustaksi. Suosin muutenkin mustaa, koska se on spray-maaleista peittävintä.

Tuohon maalipurkkin meni alle 1 purkki mustaa spray-maalia, koska se on peittävää. Maalikerroksia tarvittiin noin neljä, että purkin tekstit peittyivät ja maalipinnasta tuli tasainen.

Spray-maaleista mielestäni Mastonin maalit ovat parhaita. Ne ovat ohuita, tulevat hyvin ulos purkista, eivät tuki suutinta, niillä on helppo maalata, maali levittyy tasaisesti ja kuivuu nopeasti.

Kannattaa kokeilla, sillä se selviää. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tulisitko meillekin:) Upeaa jälkeä ja sinun tekemänäsi tuntuu niin nopesalta ja vaivattomalta:)

Miia kirjoitti...

Kiitos. :)

Itse asiassa olen kerran käynytkin erään lukijani kotona "konsultoimassa". Nuori pari oli muuttanut yhteen, asunnossa oli kirjava joukko molempien kalusteita ja tavaroita, tuparit oli sovittu parin viikon päähän. Tarvittiin "kolmas mielipide" ideoineen paikalle ja minut pyydettiin blogin kautta hätiin. Siinä sitten yhdessä pähkäiltiin, miten kalusteita voisi tuunata paremmin yhteensopiviksi ja mitä kaikkea ehditään tehdä ennen tupareita. Muutama idea ehdittiin toteuttaa, osa jäi toteutettaviksi tupareiden jälkeen, osa taas jätettiin harkintaan.

Ihmeellinen on tämä blogimaailma. Tuskin olisin muuten koskaan tavannut naapurikaupunginosassa asuvaa pariskuntaa. :)

Lähetä kommentti