12.8.13

Porrasjakkaran kunnostaminen


No niin, nyt kunnostetaan taas vanhaa. :)

Taloudessa on ollut tällainen kotimainen Lanka ja Muovi Oy:n valmistama kromirunkoinen porrasjakkara. Muuten ihan ok kunnossa, mutta puisten askelmien lakkapinta oli päässyt pahasti kulumaan. Kromisten putkijalkojen päissä olleet tulpatkin olivat kuluneet lähes olemattomiin.

Kauniisti kuluneissa puupinnoissa ei ole mitään vikaa sinänsä, mutta halusin kuitenkin kunnostaa ja tuunata keittiöjakkarasta oman näköisen.
Kunnostin porrasjakkaran askelmat hiomalla lakkapinnan kokonaan pois ja maalaamalla ne mustiksi. Maalia tarvittiin kaksi kerrosta, että pinnasta tuli tasainen ja peittävä. Käytin maalaamiseen Mastonin mattamustaa spray-maalia, mutta myös kalustemaalit sopivat tarkoitukseen. 

Jakkaran jalat kunnostin ostamalla rautakaupasta 4 kpl:een pussin mustia muovisia 19 mm sisätulppia. Tulpat kiinnitetään painamalla ja pysyvät tiukasti kromiputkesta tehtyjen jalkojen päissä ilman liimaa.  


     

Porrasjakkaran voi tuunata eri sisustustyyleihin sopivaksi ja sen kanssa voi vähän irrotella. Mustasta keittiöjakkarasta voi tuunata esim. rock-henkisen kiinnittämällä sen jalkoihin ketjuja, askelmien reunoihin niittejä, liimaamalla askelmiin pääkallotarroja jne. ;)
Villeistä ideoista huolimatta, tästä porrasjakkarasta tuli tällainen yksinkertaisen tyylikäs mattamustan ja kiiltävän kromin yhdistelmä. (: 


14 kommenttia :

Mummo Kirjoittaa kirjoitti...

Tulipa tästä hieno - ihan kuin uusinta designia, tuo pinta kuvissa näyttää ikään kuin muovilta ja tekee tästä todella mielenkiitoisen. Kas kummaa, tuollainen jakkara on meilläkin - ja kulunut...

Ani/Uutta Vanhaa Lainattua kirjoitti...

Parempi kuin uusi!

Spraylla saa niin hyvää jälkeä kun sen osaa.

IMAGE black and white kirjoitti...

Ihan täydellinen tuunaus. :)
Musta toimii, aina. ;)

Tiia kirjoitti...

Hei!
Kiitos ideasta! Minulla on ollut jo useamman vuoden vanha puinen keittiöjakkara, jonka puuosat olen maalannut valkoiseksi. Istunosaksi siihen on joku edellinen omistaja joskus vaihtanut muovisen penkin, jonka aioin päällystää kankaalla. Ensimmäinen ompeluyritys ei ihan onnistunut ja siihen se sitten on jäänyt.... Mutta nyt - ostankin spraypullon :-)

Irmastiina kirjoitti...

Meillä on tuollainen jakkara ja olen suunnitellut sen maalaamista mustaksi...mutta vasta suunnitellut...:))

Anonyymi kirjoitti...

Todella hieno lopputulos!

Pakko vielä kysyä, että irrotitko nuo puuosat ennen maalausta vai suojasitko vain nuo metalliset? Ajattelin vähän samanlaista projektia ja mietinkin, että pääseekö helpoimmalla, kun irrottaa metalliset jalat...

Miia kirjoitti...

Mattamusta ja kiiltävä kromi ovat tosiaan aika hyvä pari. ;) En ollut itse huomannut, että maalatut puuosat näyttävät muovisilta, mutta moni muukin jakkarana livenä nähnyt, on sanonut samaa.

Näitä porrasjakkaroita taitaa monella pyöriä nurkissa. ;)

Miia kirjoitti...

Musta spray-maali on peittävää: Sillä saa helposti tasaista jälkeä, kun ei tarvitse suihkuttaa montaa kerrosta. :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. Ihan kiva siitä tuli, eikä tarvitse enää piilotella kaapeissa. :)

Miia kirjoitti...

Jos ei tuunaus yhdellä tavalla onnistu, niin sitten keksitään toinen. Mahtavaa! :D

Miia kirjoitti...

Hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty. ;)

Miia kirjoitti...

Irrotin puiset askelmat ennen maalausta. Ne oli kiinnitetty runkoon ruuveilla ja helpot irrottaa. Irrotettuina sain maalattua askelmien molemmat puolet yhtä tasaisiksi. Pääset helpommalla, kun irrotat askelmat ja maalaat ne erikseen. :)

Anonyymi kirjoitti...

mistä löytyy askelmien muoviosat?
viki

Miia kirjoitti...

Muovisia sisä- ja ulkotulppia löytyy Pislan (www.pisla.fi) valikoimista rautakaupoista.

Lähetä kommentti