22.9.13

Kierrätetyt huonekalut hohtaviksi taikasienellä


Muistatteko vielä ystäväni lahjoitetuilla ja lainatuilla huonekaluilla kalustettavan asunnon? Tässä postauksessa kerron, mitä käytetyille ja kierrätetyille kalusteille tehtiin, kun ne tuotiin uuteen kotiin. 
Ihan ensin ystäväni pyyhki niistä kostealla rievulla helposti irtoavan lian. Jäljelle jäänyt lika puhdistui taikasienellä hankaamalla. Taikasieni sopii hyvin sitkeiden tahrojen, pinttymien ja naarmujen puhdistamiseen vaaleilta pinnoilta. 

 


Taikasieni poistaa tahrat ilman pesuaineita. Sieni kastellaan kevyesti vedellä ja sitten hangataan. Taikasieni kuluu käytössä kuten pyyhekumi. Se saa valkoiset pinnat hohtamaan kuin uutena.  

Taikasienellä voi puhdistaa muutkin kodin pinnat, kuten seinät, ovet, lieden, kaakelit jne. Sopii siis oikein hyvin muuttosiivouksen tekemiseen. 


Taikasienellä uudenveroiseksi puhdistui ystävältä lainattu jalkalamppu:

Toiselta ystävältä saatu pikkupöytä:

Kolmannen ystävän remonttityömaan roskalavalta pelastamat neljä tuolia:

Sekä Tori.fi:n kautta lahjoituksena saatu hyllykkö:

Ylemmän kuvan hyllykkö oli jo aiemmin koottu ja kasattu niin monta kertaa, ettei sen purkamista enää suositeltu. Hyllykkö tuotiin kasattuna, mutta romahti osiin rappukäytävässä, kun sitä yritettiin kuljettaa ystäväni ullakkoasuntoon. Ei se mitään, hyllykkö koottiin uudelleen niin, että sen kuluneemmat ja kolhiintuneemmat reunat käännettiin takapuolelle. Siitäkin saatiin siis vielä siisti ja käyttökelpoinen huonekalu. ;)

Koska huonekaluja olisi saatu enemmän kuin oli tarpeen, ystäväni saattoi valita, mitkä huonekalut uuteen väliaikaiseen kotiinsa haluaa. Kaikki huonekalut ovat nyt valkoisia, joten ne sopivat hyvin yhteen ja niistä saa koottua pieneen kotiin yhtenäisen sisustuksen.

Yllä mainittujen huonekalujen lisäksi ystäväni sai lahjoituksena/lainaan runkopatjasängyn, verhoja, keittiön pöydän, työpöydän, kenkätelineen, valaisimia, kaksi peiliä, mikron, television, dvd-soittimen, imurin, astioita, ruokailuvälineitä, pyykinkuivaustelineen, tuulettimen, vuodevaatteita yms. kodissa tarvittavaa tavaraa.

Tarjolla olleiden tavaroiden paljous ja niiden hyvä kunto yllätti ystäväni. Kierrätetty ei siis aina tarkoita vanhaa ja kulunutta, ja vaikka pieniä elämän tuomia kolhuja olisikin, pienellä vaivannäöllä ja tuunaamisella saa ihmeitä aikaan. Näitä huonekaluja ei tarvinnut edes sen kummemmin tuunata, näille kunnostukseksi riitti huolellinen puhdistus. :)

  

26 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Taikasienellä puhdistin ijänikuisen vaaleaa nahkaa olleen nojatuolinkin ja hyvin lähti puhtaaksi eikä pinta kärsinyt.
Pipsafi

Anonyymi kirjoitti...

No, olipas se helposta helpoin "tuunaus" ja kuin uudet jälleen... ei sitä uskoisi taikasienen
voimaan, ellei itse näkis:)

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Vaikka yritäkin aina lukea uudet päivitysesi on tuollainen juttu jäänyt huomaamatta....:)

Johann@ Kohvakka kirjoitti...

Kiitokset Heidille, Katrille, Lauralle, Millalle, Lotalle, Päiville, Raijalle, Riikalle, Sannoille, Sinikalle, Sirpalle, Stellalle, Tiinalle, Viktorialle ja kaikille muille hengessä mukana olleille. Niin ja etenkin bloggarille! :D

Erjuska kirjoitti...

Tuo taikasieni on mahtava keksintö - käytän sitä itsekin sillöin tällöin.

Zepa kirjoitti...

Taikasieni on kyllä ihana. Itelläni on tapana pyyhkäistä vielä kostealla taikasienen jälkeen, koska tuntuu kuin siitä jäisi jotain. Mut helposti lähtee siis pyyhkimällä.

Meän Satu kirjoitti...

Mie kans oon jo kauan vannonu taikasienen voimaan :) Valkonen tullee kyllä tosi valkoseksi :) ja muut naarmut ym lähtee tosi hyvin :)
Ja ihan mahtavaa miten ystäväsi sai huonekalut ja muut tavarat <3 Ihania ihmisiä <3
Ja kiitos ku piät tätä blogia, käyn säännöllisesti mutta kommentointi jääny :/
Mukavaa sunnuntai-iltaa :)

Saga kirjoitti...

En ole ikinä kokeillut taikasientä, mutta nähtävästi on kokeiltava.

Marja kirjoitti...

Taikasieni on kyllä oiva apu monenlaisten tahrojen puhdistuksessa, mutta sen kanssa kannattaa kyllä olla varovainen varsinkin vähänkin kiiltävien pintojen puhdistuksessa. Taikasienen puhdistustehohan perustuu hankaukseen, joten pinnasta tulee matta putsauskohdasta. Usein mattapintaan tarttuu uusi lika myös vähän helpommin.

Anonyymi kirjoitti...

Mun kokemukset on täysin päinvastaisia. Puhdistaa todellakin pinnan kuin pinnan hetkeksi ja samalla pilaa sen.
Pinnasta tulee hiuotun kaltainen, johon lika tarttuu ja siinä pysyy, ilman taikasientä.
Pilasin innoissani keittiönpöydän ja kaapinovet. En voi suositella.

Miia kirjoitti...

Uskomatonta, että se sopii nahankin puhdistamiseen. Täytyy pitää mielessä ja kokeilla. (:

Miia kirjoitti...

Meillä oli jo monenlaisia suunnitelmia huonekalujen varalle, mutta tällä kertaa tosiaan pelkkä taikasieni riitti. ;)

Yksi ideoista oli, että liimataan hyllykön kolhiintuneet etureunat piiloon liitutaulutarralla. Tarrasta leikataan suikaleet ja liimataan ne hyllyn etureunoihin ikäänkuin kehystämään hyllykköä. Liitutaulutarraan voi sitten kirjoittaa pitkiäkin mietelauseita ja kun yhteen kyllästyy, voi sen pyyhkiä pois ja kirjoittaa uuden. ;)

Miia kirjoitti...

Ehtiihän tuon vielä lukea, vanhemmat postaukset jäävät tänne talteen. ;)

Miia kirjoitti...

Kiitos Johanna! :D

Miia kirjoitti...

Olen käyttänyt sitä valkoisten kodinkoneiden ja kaapinovien puhdistamiseen keittiössä. Sillä lähtee pinttynytkin rasva. :)

Miia kirjoitti...

Se on kyllä totta, nyt kun sanoit, että tuntuu kuin pinta pitäisi vielä viimeistellä ja pyyhkäistä kostealla puhtaaksi.

Miia kirjoitti...

Kiitos, on mahtavaa saada noin ihanaa palautetta! <3

Ystäväni on aina valmis auttamaan muita ja silloin kun itse tarvitsee apua, sitä annetaan mielellään. :)

Kiitos, mukavaa alkavaa viikkoa.

Miia kirjoitti...

Taikasieni rocks! ;)

Miia kirjoitti...

Sillä ei kannata ihan liian lujaa hangata, lähtee helposti vähän muutakin kuin vaan lika...Pieni varoituksen sana olkoon paikallaan.

Miia kirjoitti...

Auts, ei niin hyviä kokemuksia. :(

Kiitos varoittavasta esimerkistä.

Tepazu kirjoitti...

Miä oon huomannu noiden taikasienien kohdalla, että merkkien välillä on eroja! Ite käytän Swifferiä, se toimii! Muuten ei meinaa ihan joka pinnasta likaa irrottaa. Mut pitääkin nyt tarkastella vähän tarkemmin tätä taikasientä, et tekeekö samaa täälläkin pinnoille.. oivoi! :(

Miia kirjoitti...

Eroja varmasti löytyy, kun kokeilee useampaa eri merkkiä.

Ensin kannattaa aina yrittää irrottaa lika hellävaraisin menetelmin ja vasta sen jälkeen, jos ei auta, siirtyä järeämpiin. Taikasienelläkään ei kannata ihan mahdottomasti hangata, ettei vahingoita pintaa. Useimmilla on kuitenkin hyviä kokemuksia, joten riippuu varmasti paljon pintamateriaalista ja hankauksen voimakkuudesta, millaisen jäljen taikasieni jättää jälkeensä. :)

Johanna kirjoitti...

Me saimme taikasienen tupaantuliaslahjaksi. Ihan mukavasti ajateltu, että ensimmäiset naarmut voisi hinkata sillä pois. Mutta sieni vie todellakin maalin mennessään ja meidän sieni palvelee tarkoitustaan parhaiten roskiksessa.

Miia kirjoitti...

Ajatus on kyllä hyvä, harmi että päätyi roskiin. :/

Johanna kirjoitti...

Hei taas, siivosin tänään ja tulin jakamaan vinkin: Meillä käytetään Omo sensitiveä (nestemäinen pyykinpesuaine) taikasienen sijasta. Se toimii niin kuin mainoksissa, harmaa pinta muuttuu valkoiseksi:) Itsepintaisiin läiskiin suoraan purkista ja peruspyyhintään laimennettuna.

Miia kirjoitti...

Ahaa! Hyvä idea, kiitos! ;)

Lähetä kommentti