29.9.13

Tee-se-itse kattovalaisin valmis! :)


Työn alla oli tällä kertaa kattovalaisin, sen kokoaminen ja maalaaminen. Tässä tulos ja näin se tehtiin. :)
Suojasin lampunpidikkeen mustavalkoisen kangaspäällysteisen johdon teippaamalla sen ympärille maalarinteippiä maalauksen ajaksi. Suihkutin maalia muutaman kerroksen lampun osiin.    
 
Näin syksyllä ulkona maalaaminen alkaa olla aika haasteellista. Ensin tuuli tarttui lampun osien alla suojana olleeseen jätesäkkiin ja pyyhkäisi säkin kulman tuoreen maalipinnan päälle. Tietenkään maalipinta ei ollut sen jälkeen enää tasainen. Seuraava yritys meni pieleen, kun alkoi yhtäkkiä sataa. Tällä kertaa maalipintaan tuli jälkiä sadepisaroista. 

Iltaisin alkaa olla jo niin pimeää, ettei maalaaminen onnistu, kun ei yksinkertaisesti enää näe, missä kohti maalia jo on ja mihin kohtaan sitä pitää vielä suihkuttaa. 
Onneksi maalipinnan voi aina hioa hienolla hiomapaperilla tasaiseksi ja maalata uudelleen. Loppujen lopuksi lampun pinnasta tuli tasainen, vaikkakin vasta muutaman maalauskerran jälkeen. ;) 


17 kommenttia :

///// L A U R A kirjoitti...

Vastoinkäymiset kuulostaa tutulle. Samantyyppisiä sattumuksia täällä tänä vkonloppuna :)
Mutta lopputulos on hieno! Ihanasti on tuo johtokin tuossa rennosti sykkyrällä.

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

...mutta lopputulos on hieno...:)

Marjukka kirjoitti...

Hienolta näyttää! Tuo lampun johto on tosi kivan näköinen yksityiskohta.

SILJA INKEROINEN kirjoitti...

oi muuttu iha eri näköseksi ko maalasit mustaksi ! good :)

Saga kirjoitti...

Nätti lamppu tuli, kiva muutos.

IMAGE black and white kirjoitti...

Kyllä on upea lopputulos. Musta sopii kivasti tuohon valaisimeen. :)

Milka kirjoitti...

Paljonko lampun hinnaksi tuli loppujen lopuksi? :)

Miia kirjoitti...

Ei aina suju kovin helposti nää hommat. ;) Mutta kyllä se onnistunut lopputulos sitten aina palkitsee, vaikkei se aina niin täydellinen olisikaan. :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. :) Kyllä se siitä sitten, kun jaksaa vaan maalata uudelleen.

Miia kirjoitti...

Tykkään myös tuosta johdosta. Kangaspäällysteisenä se on vähän retko. Muistan nähneeni vanhoissa silitysraudoissa tuollaisia mustavalkoisia punottuja johtoja. (:

Miia kirjoitti...

Maali tekee ihmeitä. ;)

Miia kirjoitti...

Kiitti, olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen. :)

Miia kirjoitti...

Mustana ja tuollaisena perusmallisena se sopii moneen tilaan. :)

///// L A U R A kirjoitti...

Joo ei aina suju ei :D
Onneksi lopputuloksista osaa silti olla onnellinen ja saa silti kuvattavaakin materiaalia, vaikka pajalla välillä pelottaa ;)

Miia kirjoitti...

Lampun kupu maksoi 2 €, johdonpidike 7,99 € ja spray-maali 6 €. Spray-maalia olin ostanut jo aiemmin ja siitä on riittänyt jo moneen muuhunkin tuunaukseen. Eli vähän päälle 10 €. :)

heidi, kirjoitti...

Hieno! :) mulla on kolme retrovalaisinta, kaksi isoa ja yksi pieni. Ne on sellaisia tuubi-mallisia eli pyöreitä ja korkeita jos ymmärrät :D ja täynnä pallon mallisia reikiä. Tällä hetkellä ne on väriltään limenvihreät, mutta ajattelin sprayata ne vaikka jokaisen eri värillä. Ajatuksisa olisi myös laittaa ne esimerkiksi tankoon vierekkäin pitkämäiseksi valaisimeksi, tai laittaa roikkumaan eritasoille.. apua en keksi! :D

Miia kirjoitti...

Kiitos. Taidanpa tietää, millaiset retrolamput sulta löytyy. Molemmat ideat kuulostaa kivoilta, kolme on hyvä määrä ripustaa yhteen. Vielä kun ne saa maalattua sisutukseen sopiviksi. :)

Lähetä kommentti