28.9.13

Tee se itse - kattovalaisin


Kattolampun voi tehdä myös itse. Sen voi koota eri osista haluamansa näköiseksi ja tyyliseksi. Rautakaupoista saa ostettua lampunpidikkeitä, joihin lampun kuvun saa kiinnitettyä. 

Kuvuksi sopii esim. kulhot, vadit, korit, tölkit, purkit jne. Pohjaan porataan vain reikä, johon lampunpidikkeen saa kiinnitettyä. Pidikkeeseen voi vaihtaa uuden kuvun, kun haluaa vaihtelua. 

Kun lähtee tuunaamaan valaisimia, kannattaa pitää mielessä, että lamppu on kuitenkin käyttökelpoinen ja turvallinen. Kuvuksi sopii vain paloturvalliset materiaalit ja vaativammat sähkötyöt kannattaa antaa sähkömiehen tehtäviksi. 

Ostin kirpputorilta tämän Ikean kuvun edullisesti. Lampunpidike kangaspäällysteisellä johdolla löytyi Clas Ohlsonilta. Lampunpidikkeen ja kuvun maalaamiseen käytin Mastonin mattamustaa ColorMix 100-sarjan spray-maalia.   
Laitan kuvia, kun lamppu on valmis. :)


14 kommenttia :

PikkuBertta kirjoitti...

Varmasti tulee ihan mukava:)

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

On se hienoa, kun on tuolla mielikuvitusella varustettu...:)
Odottelen kuvia valmiista varjostimesta!

SILJA INKEROINEN kirjoitti...

oon miettinytkin, että miten tehdä itse valaisin ! Kiitos ajatuksista, aijonkin alkaa nyt väsämään iha itse kuparilevystä kupua :)

silja-inke.blogspot.fi

Monica kirjoitti...

Minullakin on lamppu-projekti meneillään, päässä vielä kun en ole ehtinyt kauppaan asti. Tölkkiä tms pitsikuviolla olisi hakusessa.

HootHoot kirjoitti...

Tässä yksi tyhmän kysymyksen esittäjä :D Kun en ole perehtynyt sähköteknisiin juttuihin, niin kiinnostaa, että miten nuo lampunpidikkeet toimii... siis kun sulla on tuo pidike. Ja kupu. Niin saako tuon pidikkeen siis kahteen osaan? Että saa sen kuvun sinne väliin? Vai mitä mitä? Saisiko vaikka vielä oikein kuvallisen opastuksen tyhmille, tuosta kasaamisvaiheesta? :D Kiitos :D

Miia kirjoitti...

Eiköhän, ja itse maalaminenkin on mukavaa. ;)

Miia kirjoitti...

Kiitos, kuvia tulossa pian. Tai siis nyt kun tätä vastausta kirjoitan, niin tuollahan ne seuraavassa postauksessa jo ovatkin... ;)

Miia kirjoitti...

Kuparilevystä työstetty kupu kuulostaa haastavalta tehtävältä. Pitääkö kuparilevyä kuumentaa vai työstetäänkö sitä naputtelemalla esim. kumivasaralla muotoonsa mallin mukaan? Käykö malliksi kulho tai vastaava?

En saanut avattua linkkiä blogiisi. Tulen mielelläni katsomaan kuparista kupua valmiina. :)

Miia kirjoitti...

Lamppuja on kiva tehdä, voi päästää mielikuvituksen valloilleen. Kunhan innostus oikein iskee, niin projekti lähtee kyllä käyntiin. :)

Miia kirjoitti...

Lampunpidikkeessä on ruuvattava rengas, jonka saa kierrettyä irti. Lampun kupu asetetaan reiästään johdonpidikkeen. Sen jälkeen irrotettu rengas kierretään takaisin kiinni lampunpidikkeeseen. Lampun kupu jäi pidikkeen ja renkaan väliin. Rengas kiinnittää ja kiristää lampun kuvun paikoilleen.

Toivottavasti tästä oli apua. :)

Sokru kirjoitti...

Komia tulee :) Tuo paloturvallisuus on muuten turhan vähän esillä tee-se-itse jutuissa! Netti on täynnä ihania kynttilä/lamppu/jouluvalovirityksiä, mut tosi monessa materiaalit on ihan äärest tulenarkoja.. Mun Rva. Paloturvallisuus-puoli on ihan kauhuissaan :D Tosi hyvä siis että tuot turvallisuusnäkökohdatkin esille!

Sokru
sokerimursu.blogspot.fi

Miia kirjoitti...

Kiitos. :)

Olet oikeassa. Tuunaaminen ja itse tekeminen on kivaa, mutta rajansa kaikella. Itse ei pysty eikä kannata kokeilla tehdä ihan kaikkea.

Laura kirjoitti...

Onpa kiva idea.:)

Miia kirjoitti...

Kiitti. :)

Lähetä kommentti