14.2.14

Avonaulakko eteiseen


Edellisessä postauksessa purettiin eteisestä 3-osainen kaapisto. Tilalle asennettiin kirpparilta löytynyt Joutjärvi Oy:n (Jovi Oy) 130 cm leveä avonaulakko.
Joutjärvi Oy eli Jovi oli Lahtelainen metalliputkikalusteita 30-luvulta lähtien valmistanut yritys. Yrityksen tuotevalikoima oli laaja, siihen kuuluivat myös lastenvaunut ja -tarvikkeet.  
Tämä putkinaulakko on valmistettu ilmeisesti 50-luvulla. Muotoilu on yksinkertainen ja samalla moderni. Näyttää hyvältä vielä tänäkin päivänä. Naulakko on hyvin tehty ja iästään huolimatta yhä tukeva.
 Naulakon paikka seinällä määräytyi seinän rakenteiden mukaan. Putkinaulakko ruuvattiin pitkillä ruuveilla seinän koolaukseen eli seinän sisällä oleviin pystypuihin. 

Pystypuut löydettiin seinän läpi koolausilmaisimella. Seinän sisällä on koolauspuita n. 60 cm etäisyydellä toisistaan. Myös naulakon kiinnitysreiät olivat n. 60 cm etäisyydellä. Tämä ei varmaankaan ollut sattumaa. ;)
Oli miten oli, naulakko pysyy nyt tukevasti seinässä ja kannattelee painavampaakin tavaraa. Lopuksi puhdistin ja kiillotin avonaulakon metalliosat Dr. Beckmannin Metallinpuhdistajalla. 

Olen todella tyytyväinen muutokseen. Tila avartui ja keveni valtavasti. Naulakko sopii hyvin eteiseen, kuin se olisi ollut siinä aina. 10 vuotta varastossa säilytetty peilikin löysi eteisestä paikkansa. 


8 kommenttia :

Tyylikäst@ kirjoitti...

Erittäin onnistunut muutos!!!

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

On kyllä hyvä tuollaisen avonaulakkona!
Koolausilmaisinta meilläkin isäntä on käyttänyt, kun on yrittänyt lattiasta poistaa narinat...vaikka minä kyllä tykkäsin natinasta...vanha lattia aa
kin vähän päästellä ääniä!
Hyvää ystävänpäivää♥

Miia kirjoitti...

Kiitos. (:

Miia kirjoitti...

Lattian narina on oikeastaan aika kodikasta. Samoin, hyvää ystävänpäivää! :)

Anonyymi kirjoitti...

Avonaulakko sopii paremmin mutta itse olisin ehkä hieman erinlaisen valinnut kun nykyään on niin hienoja naulakkoja saatavilla ja olisin korostanut tuota upeaa portaikkoa mutta makunsa kullakin :) Muuten on kyllä tuo uusi talosi aivan mahtava..itse olin kateudesta vihreä kun ekan kerran näin tuon koska tuo oli juuri sellainen mistä saa helposti muokattua oman tyylisen. Ihastuin etenkin siihen takkaa mikä oli makuuhuoneessa. Sellaista ei nykyään pahemmin näy. Toivottavasti itsekkin joskus saan hankittua yhtä upean talon :)

Miia kirjoitti...

Niinpä, makunsa kullakin. :) Tarjolla on paljon vaihtoehtoja, rahalla saa vaikka mitä.

Meillä on ideana, että sisustetaan pienellä budjetilla, itse tekemällä ja kierrätysmateriaaleja käyttämällä. Lisäksi pyritään suosimaan kotimaista. Made in Finland on nykyään aika harvinainen teksti missään tuotteessa. Ennen Suomessa tehtiin kestävää tavaraa ja jos ne ovat kestäneet tähänkin päivään asti, niin niillä on varmasti vielä käyttöikää jäljellä. Taloon on käytetty kierrätettyä rakennusmateriaalia, joten haluamme jatkaa samalla linjalla sisustuksessakin.

Ei kannata olla kateellinen. Koti on jokaisele aina KOTI, oli se millainen tahansa ja sisustamalla siitä saa vieläkin kodikkaamman ja oman näköisen. :)

Marianna Melanen kirjoitti...

Mä oon ihan koukussa tähän sun blogiin ! Kivoja pikku ideoita saanut, ja innostanut itseäkin käyttämään enemmän kierrätysmateriaaleja. Kiitos sulle inspiraatiosta! :) Ihanaa kun päivität usein ja käytät paljon kuvia. Keep up the good work!

Miia kirjoitti...

Voi miten ihana kuulla! Kiitos kannustavasta palautteestasi! :D

Lähetä kommentti