21.2.14

Vaatehuone portaiden alle


 Portaiden alla on usein hukkatilaa, jolle ei oikein keksi käyttöä. Päädyimme tekemään tilasta vaatehuoneen, jossa voi säilyttää harrastuksiin liittyviä ja muita harvemmin käytettyjä vaatteita ja kenkiä. Koska portaat ovat umpiportaat, niiden alla olevat tavarat piilotuvat tilaan hyvin eivätkä näy askelmien välistä, kuten avoportaissa.




Ensin eteisestä purettiin 3-osainen kaapisto ja tilalle asennettiin avonaulakko. Eteinen avartui ja portaiden alle pääsy helpottui huomattavasti.




  Portaiden alla oleva tila on 185 cm leveä. Elfan valikoimasta löytyi 183 cm pitkä vaatetanko, joka sopi sellaisenaan kiinnitettäväksi seinästä seinään. Jos valmiiksi sopivan mittaista vaatetankoa ei löydy, pidemmän tangon voi sahata rautasahalla lyhyemmäksi. Keskimmäinen kattoon ruuvattava kiinnike löytyi myös Elfan valikoimasta, sivukiinnikkeet ideoimme ja toteutimme itse.




 Koska vaatetangon täytyy kannatella painavia vaatteita ja varusteita, ruuvasimme tangon päiden pidikkeiksi pätkät tukevasta puupalkista. Valkoiseksi maalattujen palkkien keskelle porasimme hieman vaatetangon halkaisijaa (25 mm) isommat reiät (26 mm). 




Pujotimme keskimmäisen kiinnikkeen tankoon ja sen jälkeen palkit molempiin päihin. Ruuvasimme palkin tankoineen molemmista päistä yllä olevaan portaiden tukipalkkiin. Tangon olisi voinut kiinnittää myös palkilla seinään, mutta koska seinä on levyä, päädyimme ruuvaamaan sen jämäkämpään tukipalkkiin.   




Vaatetanko on tukeva, pysyy lujasti paikoillaan ja kannattelee paljon tavaraa. Keskellä oleva kattoon ruuvattu kiinnike pitää tangon suorana, eikä anna sen taipua notkolle.




 Pitkälle vaatetangolle mahtuu ripustamaan paljon vaatteita henkareissa. Henkareiden alla voi säilyttää esim. kenkiä kannellisissa laatikoissa. Laatikoita on helpompi siirrellä kuin irrallaan olevia kenkiä tilaa imuroitaessa.




 Portaiden alta saatiin valtavasti lisää säilytystilaa käyttöön. Tämäkään muutos ei vaatinut suuria investointeja, mittaamista ja suunnittelua sitäkin enemmän. Kannattaa miettiä ja valita itselle sopivin ratkaisu, joka parhaiten vastaa omia säilytystarpeita. Yksinkertaisin ratkaisu on monesti se paras. :)   


10 kommenttia :

Venla kirjoitti...

Mahtaiskohan joltain kaappivalmistajalta saada mittatilauksena liukuovikaappia noin niukkaan tilaan...

annepa kirjoitti...

Laitat vielä laatikot pyörien päälle, niin on vielä helpompi siivota!

Miia kirjoitti...

Kyllä varmaan juuri mittatilauksena, mutta hinta voi silloin olla aika korkea...Aion ommella verhon tuohon eteen piilottamaan portaiden alla säilytettävät vaatteet. Tarvikkeetkin on jo hankittu, nyt vaan odotellaan, että se inspiraatio iskee. ;)

Miia kirjoitti...

Todella hyvä idea! Kiitos! :D

PikkuBertta kirjoitti...

Hienosti hyödynnetty porrastila....verho ja pyörät laatikkojen alla helpottaa kummasti siivousta...

Anonyymi kirjoitti...

Muuttaisitko 250 mm 25 mm:ksi jne.

Venla kirjoitti...

Voishan se olla vaikkei tuohon tosiaan kovin isoa kaappia mahtuis. Ite vaan oon semmonen et tykkään "piilottaa" kaikki, nii mua ahistais tommonen avoin säilytystila, jo siivouksenkin kannalta :D Mut verho tekee jo paljon sit :) Mahtuishan tuohon matalimpaan tilaankin varmaa joku senkki tms, hyvin matala semmonen tosin :D

Miia kirjoitti...

Olen samaa mieltä, varastotiloja ei taida koskaan saada pidettyä niin siisteinä, ettei tarvitsisi piilotella. ;)

Voi olla, ettei ehkä tarvita enempää säilytystilaa vaatteille, ainakaan tällä hetkellä. Vaatehuone on olemassa vielä erikseen ja makuuhuoneissa vaatekaappeja. Tuo portaiden alla oleva tila tarvittiin lähinnä juuri harrastusvaatteille. Säilytystarpeet tietenkin muuttuvat ajan kanssa ja tilojahan voi aina muokata sen mukaan, mitä tarvitsee.

Miia kirjoitti...

Kiitti. :) Kyllä varmasti on helpompi siivota, kun ei tarvitse kymmeniä kenkiä siirrellä erikseen. Verhokin on tosiaan vielä tulossa tuohon eteen, kunhan saan aikaan ommella sellaisen.

Miia kirjoitti...

Hyvä huomio! Kiitos! ;) Korjattu on.

Lähetä kommentti