10.2.14

Verhon lyhentäminen, verhorenkaat ja sormikoukut


Ripustin keittiön ikkunaan jo aikaisemmassa asunnossa olleen Vallilan Myrsky valmisverhon. Tämän asunnon ikkunaan se oli vähän liian pitkä, mutta lyhentämällä siitä tuli sopivan mittainen.
Lyhensin verhon ompelemalla. Mittasin ensin sopivan pituuden, lisäsin sauman- ja käänteenvarat, leikkasin verhon ja siksakkasin reunan. Sen jälkeen käänsin reunaan käänteen ja ompelin sauman suoralla ompeleella. 

Vallilan verhojen mukana tulee aina silitettävä liimanauha, jolla verho on helppo lyhentää ilman ompelukonetta. Täällä ohje lyhennysnauhan käyttöön.
Verhon yläreunassa on rypytysnauha sekä lenkit sormikoukuille. En ollut koskaan käyttänyt sormikoukkuja verhojen ripustamiseen, mutta kun löysin niitä edullisesti Rakennustorilta, päätin kokeilla. 

Sormikoukkuja käytetään, koska niiden avulla voidaan säätää laskosten määrää ja kokoa verhossa. Koukkujen pujottamiseen löytyy ohje täältä. Taisin vähän soveltaa ohjetta, mutta koukkujen pujottelu onnistui kuitenkin hyvin.  
Olin vaihtanut keittiön verhotangon puiseen, samanlaiseen kuin tytön huoneessa. Kirschin tankoja myytiin puoleen hintaan Prismassa, poistuvat ilmeisesti valikoimasta. Verhotankoon sopivat verhorenkaat löytyivät kierrätyskeskuksesta.     
   Lopuksi silitin verhon ja ripustin sen sormikoukkuineen verhorenkailla tankoon. Asettelin laskokset niin, että verho menee suppuun, jää ikkunaan reunaan, eikä peitä näkymää pihalle. Sormikoukkujen avulla paksumpaa kangasta olevan verhon sai laskeutumaan kauniisti ja laskokset aseteltua tasaisesti. :) 
 4 kommenttia :

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Kaunis verhokangas...:)

Miia kirjoitti...

Olen iloinen, että säilytin tuon verhon. Se on ajaton ja sopii hyvin vielä tämänkin asunnon keittiöön. :)

Elisabeth kirjoitti...

Olen juuri lähdössä verho-ostoksille, joten tämä blogikirjoitus tuli tarpeeseen :) Onpas kaunis koti!

xxx
E
http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Miia kirjoitti...

Verhojakin voi ripustaa niin monella tavalla. Toivottavasti löydät kivat verhot. :)

Lähetä kommentti