20.3.14

Palmikoidut piuhat


Piuhojen piilottamisvaihtoehtoja miettiessäni keksin kokeilla niiden palmikointia. Letittämällä johdot yhteen sain ne siististi nippuun. Kiinnitin punomani palmikon pienillä nauloilla muutamasta kohdasta jalkalistaan.
Kauempaa katsottuna jalkalistaan kiinnitetyt piuhat eivät pistä silmään, koska ovat tapetin väriset ja uppoavat hyvin taustaansa. Välttämättä niitä ei tarvitse peittää tai piilottaa, kunhan ne vaan pysyvät siististi yhdessä eivätkä erotu liikaa.
Seinän vierellä kulkevia johtoja on yhteensä neljä, kaksi ohuempaa ja kaksi paksumpaa. Suurin osa piuhojen pituudesta piilottuu sohvan taakse ja alle. Letitin ainoastaan näkyviin jäävän pätkän. 

Piuhoja palmikoitaessa kannattaa huomioida se, että letitettyjen johtojen pituus on lyhyempi kuin letittämättömien. Piuhojen tulee siis olla riittävän pitkät, ettei lyheneminen haittaa. 
Ohje erilaisiin tapoihin palmikoida löytyy mm. täältä  
Toistaiseksi piuhat saavat jäädä palmikoille. Jos keksin paremman tavan häivyttää ne, letti on helppo purkaa.

Olisi hauska tietää, mitä joku äänentoistoon perehtynyt hifisti on tällaisesta ratkaisusta mieltä... ;)


16 kommenttia :

Maiju-Liina Soivia kirjoitti...

Itsekkin varmaan laittaisin palmikolle nuo mein johdot, mutta mies on sen verran hifi noiden johtojen kanssa, että niitä ei saa taitella ja väännellä liikää :D Joten en siis koske. Mutta hyvä idea muuten kyllä olisi meillekki, kun noita johtoja tuppaa olemaan pisin lattialistoja.

Outi Krimou kirjoitti...

Loisto idea, ei noin hienoja johtoja tarvitsekkaan piilottaa.

Rakkaudella Riikka kirjoitti...

Jos tekee loivaa palmikkoa niin tuskin voi pahaa haittaa olla...en tosin ole minäkään asiantuntija!

Ani/Uutta Vanhaa Lainattua kirjoitti...

Meidän sähkäri sanoo et anteeni- ja kaiutinjohtoja voi palmikoida mutta sähköjohtoja ei mielellään.Tuo onkin hyvä idea,kauniimpi lopputulos kuin ne kiemurat putket :)

Zepa kirjoitti...

Koitan ehkis heti viikonloppuna!

Miia kirjoitti...

Ymmärrän hyvin, että se on vähän sellainen alue, että pitää olla hyvin varovainen... ;)

Miia kirjoitti...

Sattuivat olemaan samanvärisiä. ;)

Mietin myös johtojen niputtamista virkkaamalla ne yhteen.

Miia kirjoitti...

Niinpä. Hyvin näkyy ja kuuluu kuitenkin vielä letittämisen jälkeenkin, että ei ainakaan mitään katastrofaalista tullut tehtyä. ;)

Miia kirjoitti...

Ok, hyvä tietää. Kiitti vinkistä.

Olen samaa mieltä, niitä muovisia kouruja ja spiraaleja en mielelläni kotiin toisi...

Miia kirjoitti...

:)

Anonyymi kirjoitti...

Sähkärimieheni piilottaa piuhat jalkalistojen sisälle. Sellaisia listoja on olemassa missä piuhoille syvennys sisällä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos johdot ovat huonolaatuisia, saattaa johtojen niputtaminen aiheuttaa häiriöitä johtoa käyttävään laitteeseen. Esimerkki itseltäni: jos television antennijohto menee liian lähelle sähköjohtoa, se aiheuttaa häiriöitä televisiokuvaan.

Miia kirjoitti...

Hyvä idea. Kiitos vinkistä. :)

Miia kirjoitti...

Hyvä tietää. :) Kyllä sen varmasti huomaa heti laitteen toimivuudesta, jos johtojen niputtaminen oli huono idea. Nipun voi helposti avata ja kokeilla jotain muuta.

Riffi kirjoitti...

Me ollaan töissä letitetty 20 metrisiä verkkopiuhoja, jotta saatiin johdot menemään nätisti nippuun. Mutta siinä tosiaan kaikki oli verkkopiuhoja, Kuhan ei liian tiukasti niin hyvin menee. Pitkien pätkien letittämiseen voisin antaa semmosen vinkin, että toinen pää letistä johonkin kiinni, yksi ihminen letittää ja toinen ihminen siirtää letin risteämiskohtia lähemmäksi toista päätyä, jotta sen oikeasti saa nätiksi ja tasalaatuiseksi. :D

Miia kirjoitti...

Hyvä vinkki, kiitos. :)

Lähetä kommentti