10.5.14

Työtaso kodinhoitohuoneeseen [osa 1]


Kodinhoitohuoneessa on meneillään pienimuotoinen pintaremontti. Siirrämme pesuallasta ja allaskaappia niin, että 60 cm leveä sivusta täytettävä pyykinpesukone mahtuu paikoilleen. Samalla tilaan asennetaan uusi pidempi työtaso.

Tällä hetkellä kodinhoitohuoneessa näyttää tältä:
Kalustelevy ja säädettävät kalustejalat (tai putkijalat) löytyivät rautakaupasta. 80 cm korkeita kalustejalkoja tarvittiin 2 kpl. Lisäksi jalkoihin tarvittiin kaksi säätöjalkaa. Säätöjaloilla pidennetyt kalustejalat kannattelevat pitkää työtasoa toisessa päässä, kun taas toisessa päässä ja keskellä se makaa samalle korkeudelle säädetyn pesukoneen ja allaskaapin päällä.

Sopivan pituisen (184 cm) levyn sai ostaa valmiiksi sahattuna. Levy, josta työtaso sahattiin oli pidempi kuin mitä tarvitsimme. Jäljelle jääneelle palalle löytyi ostaja Tori.fi:n kautta ja sillekin löytyi käyttöä.
 Ennen tason, altaan ja allaskaapin irrottamista suljimme pesualtaan vesijohdot ja -putket. Irrotimme myös entiset putket, koska kun pesuallas kaappeineen siirtyy, tarvitaan putkimies asentamaan pidemmät johdot.
 Kodinhoitohuoneessa ollut vanha posliininen allas on Ab Vesijohtoliike Huber Oy:n. Irrotimme sen erityisen varovasti, koska se tulee uudelleen käyttöön ja kiinnitetään uuteen työtasoon. Levyyn sahataan pistosahalla altaan kokoinen aukko ja reunat tiivistetään silikonilla.

Säilytämme myös vanhan allaskaapin. Se on tukeva ja jaksaa kannatella isoa ja painavaa posliiniallasta. 
Alunperin kodinhoitohuoneessa näytti tältä: 
Tarkoitus on, että kodinhoitohuoneesta tulee toimivampi sekä käytännöllisempi pienillä muutoksilla, itse tekemällä ja vanhaa hyödyntämällä. Lisää kuvia ja juttua tulossa, kun remontti etenee. :)


2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Teidän koti on todella kaunis, ihana fiilis tulee kuvia selaillessa. Meillä on seinät ja katto mäntypaneelia ja täältä saa kivoja vinkkejä sisustukseen.

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla, että tykkäät. :) Mäntypaneelikin on ihan ok, ei sitä aina tarvitse maalata valkoiseksi.

Lähetä kommentti