6.5.14

Valkotaulumaali - valkoinen vaihtoehto mustalle liitutaulumaalille


Routa Imports Oy:n nuoret yrittäjät tuovat maahan Smart Wall Paint -valkotaulumaalipakkauksia. Pääsin kokeilemaan valkotaulumaalia blogiyhteistyön merkeissä.

Pakkaus sisältää kaikki tarvittavat välineet, kuten maali ja siihen sekoitettava aine, maalaustela ja -kaukalo, hiomapala, kertakäyttökäsineet, mikrokuituliina sekä maalausohjeet.

Valkotaulumaalilla voi maalata lähes minkä tahansa tasaisen ja sileän pinnan valkotauluksi. Lisätietoa tuotteesta sekä maalausohjeet löytyvät Smart Wall Paintin nettisivuilta


 

 
Pakkauksen maali riittää kuuden neliön kokoiselle alueelle. Valkotaulumaalilla voi maalata kokonaisia seiniä, mutta koska halusin ensin kokeilla sitä pienelle alueelle, maalasin sillä julistekehyksen lasin. 


 


Julistekehyksestä tuli kehystetty valkotaulu tytön huoneeseen. Siihen voi piirtää, kirjoittaa, käyttää muistitauluna jne. Kehystetty valkotaulu sopii hyvin myös eteiseen ja keittiöön, joissa siihen voi kirjoittaa viestejä perheenjäsenille, päivän menun, ostoslistan jne.
 Maalasin ensin julistekehyksen puisen kehyksen turkoosilla spraymaalilla.
Kehyksen maalaaminen onnistui pihalla jätesäkin päällä. Kivet jätesäkin reunojen päällä painoina pitivät säkin paikoillaan maalin kuivumisen ajan.
Pohjamaalasin 50x70 cm kokoisen julistekehyksen lasin ensin ohjeen mukaan valkoisella vesiliukoisella maalilla.
 


 
Yhdistin pakkauksen maalin ja siihen sekoitettavan aineen. Sekoitin aineita viiden minuutin ajan, kuten ohjeessa neuvottiin, että maalista tuli tasaista.

Maalasin lasilevyn kertaalleen pakkauksessa mukana olleella telalla. Maalatusta pinnasta tuli tasainen, eikä juokseva valkotaulumaali lähtenyt valumaan liikaa, kun sitä levitti ohuen kerroksen. Maalasin levyn joka kohdan useaan kertaan, että maalia tuli tasaisesti joka kohtaan.

Maali täytyy käyttää kerralla ja levittää tunnin sisällä sen sekoittamisesta. Kannattaa miettiä etukäteen, mitä maalaa ja toimia nopeasti.
Maalipinta oli pölykuiva viiden tunnin kuluttua maalaamisesta, mutta käyttövalmis vasta viiden päivän kuluttua. Viiden päivän odotuksen jälkeen kiinnitin kehyksen maalattuun lasiin ja kokeilin vesiliukoisella taulutussilla miten valkotaulumaalilla maalattu pinta toimii. - Hyvin toimi. :)
  Arvioni tuotteesta: 

Kiva idea, helppo käyttää. Hinta aika arvokas, mutta maali riittoisaa. Pakkaukseen olisi voinut sisältyä myös valkotaulutussi.

Valkotaulumaali sopii mielestäni esim. koulujen, päiväkotien, yritysten ja yleensä työpaikkojen käyttöön. Isokokoista valkotaulua voi käyttää ideointiin, suunnitteluun, opetukseen, tiedottamiseen jne. Valkotaulumaalilla voi maalata seinäpintojen lisäksi mm. pöytiä, jolloin niihin voi kirjoittaa ja piirtää.   

Jos musta liitutaulumaaliseinä tuntuu kotioloissa liian tummalta, valkotaulumaali on vaaleampi vaihtoehto. Valkotaulumaalilla maalattu pinta on kiiltävä, muuten se ei ulkonäkönsä puolesta eroa tavallisesta valkoisesta seinämaalista. Valkotaulumaalipinnan voi peittää maalaamalla sen päälle tavallisella sisustusmaalilla.


18 kommenttia :

Saga / Niittykulma kirjoitti...

Vau, näyttää tosi hienolta.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan super hyvä idea ja houkutteleva tuote, mutta ai-jai miten suolainen hinta! :-/ Saattaa jäädä siksi ostamatta, järkevällä hinnalla olisin ostanut varmasti ainakin yhden pakkauksen!

t. M-A

IMAGE black and white kirjoitti...

Ai kuinka kiva idea!
Enpäs ollutkaan kuullut kyseisestä tuotteesta. Tuollaista voisi harkita tyttären huoneeseen, ihan seinään maalattuna... :)

Outi Krimou kirjoitti...

Toihan on kiva idea, vähän vaihtelua sille liitutaulumaalille, tykkään :D

Tanja kirjoitti...

Yllättävää, että tuokin on tuotteistettu. Todella kiva idea. Ja tuo sinun mainitsemasi, että maalaisi pöydän pinnan tällä tekniikalla jäi nyt kyllä kytemään mieleen. Voisi olla lapsen työpöytään hauska idea.

Anonyymi kirjoitti...

tuolta http://www.feelinginterior.fi/ kaupasta löytyy yksi vaihtoehto tähän genreen. Magneettiseen kiinnittymiseen perustuva tussitaulu - esim jääkaapin oveen

Miia kirjoitti...

:)

Miia kirjoitti...

Hinta on kyllä aika korkea, vaikka maali onkin riittoisaa.

Miia kirjoitti...

Saisi ihan luvan kanssa piirrellä seinään. ;)

Miia kirjoitti...

(:

Miia kirjoitti...

Maali sopii kyllä hyvin pöydän pintaan. Sillä saisi tehtyä ihan oikean "piirustuspöydän". :)

Miia kirjoitti...

Magneetilla kiinnitettävän voi helposti tarvittaessa irrottaa ja kiinnittää uudelleen jos esim. vaihtaa uuden jääkaapin vanhan tilalle. ;)

Haltiakummi kirjoitti...

Olipas tosi kiva tuoteidea, minäkään en ollut tästä aijemmin kuullut, ja innostuin kovasti! Mietin heti, että kuinka tuo olisi mainio tuote keittiön kulahtaneeseen liukuoveen, taikka ulko-oven välioveen. Mutta sitten itsekin huomasin tuon hinnan.... Sääli, itse en raaski kyseistä tuotetta kokeilla vuokra-asunnon oviin, vaikka varmasti tekisikin tosi hienon lopputuloksen. Mutta todella kiva tuote-esittely ja hyvin tuotu uusi tuote esille :)

Miia kirjoitti...

Ovien maalaaminen on hyvä idea. :)

Maalin hinta on kyllä aika korkea. Perustuu ehkä siihen, että paketissa tulee maalin lisäksi kaikki tarvittava. Kiva kuulla kuitenkin, että innostuit aiheesta ja tykkäsit tuotteesta. :)

Vekarus kirjoitti...

Mielenkiintoinen uutuus! Lasi olisi tosin toiminut kai itsessäänkin valkotauluna?

Miia kirjoitti...


Voi olla, että lasikin olisi toiminut valkotauluna ihan sellaisenaan. Lasin alle olisi voinut laittaa valkoisen (tai minkä värisen tahansa) paperin/kartongin taustaksi.

Ainakin korkeakiiltoisiin kaapinoviin voi kirjoittaa liitutaulutussilla: http://tee-se-itse-sisustusideat.blogspot.fi/2013/11/liitutaulutussi-korkeakiiltoiset.html.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kiva idea tämä, MUTTA tuon maalin hinta on järjetön. Eihän tuollaista kukaan kotiinsa hanki noilla hinnoillla

Miia kirjoitti...

Hinta on kieltämättä kova, vaikka maali onkin riittoisaa. Maali täytyy käyttää nopeasti sekoittamisen jälkeen, joten isomman porukan kimppaostokin on siksi vähän hankalaa. Maali on ehkä tarkoitettu enemmän julkisiin tiloihin ja iso purkki suurempiin maalauspintoihin.

Lähetä kommentti