4.7.14

Leikkimökin pitsiverhot


Kummityttö sai viime kesänä leikkimökin. Kävin ottamassa mitat sen ikkunoista ja ompelin isosta valoverhosta mökkiin pitsiset verhot.


 
 
Mökin oven ikkunaan tarkoitetun pitsiverhon leikkasin valoverhon alareunasta. Käänsin valoverhon ylösalaisin ja ompelin nauhakujan verhon aikaisempaan alareunaan. Ompelin saman valoverhon alareunasta aiemmin mekot pesulahenkareille.

Koska käänsin oviverhon nurin päin, verhokankaan ruusukuviokin jäi väärin päin. Ratkaisin ongelman leikkamalla selvästi väärin päin jääneet kuviot pois. Käytin reunan kuvion ääriviivojen leikkaamiseen pieniä teräviä saksia.
 Kahteen sivuikkunaan tulevat verhot leikkasin valoverhon yläreunasta niin, että siinä jo valmiina ollutta nauhakujaa voi käyttää näidenkin verhojen ripustamiseen. Valoverhon yläreunan nauhakujaa hyödyntämällä ompelin aiemmin pesupussin

 Mallailin valmiita verhoja kellarista löytämääni vanhaan ikkunaan. Leikkimökkiin verhot voi ripustaa pujottamalla nauhakujiin ohuet kepit verhotangoiksi. Myös verhovaijeri koukkuineen toimii ripustuksessa hyvin. 

Leikkimökin ikkunat ovat pienemmät kuin kuvan ikkunaruutu. Verhot on ommeltu ikkunoita reilusti suuremmiksi, että ne saa rypytettyä supummalle.
Pitsiverhot lähtivät kummitytölle postitse. Toivottavasti ne sopivat leikkimökin sisustukseen. :) 


4 kommenttia :

Outi Krimou kirjoitti...

Wau, hienolta näyttää ja luulenpa että kummityttösi tulee olemaan oikein tyytyväinen uusiin leikkimökin verhoisiin.

Nina Myllykoski kirjoitti...

Kiitos verhot tuli perille :) Tosi kivat on. Myös tuutti on ollut kovassa käytössä. :)

Miia kirjoitti...

Toivottavasti. ;)

Miia kirjoitti...

Kiva että tulivat perille. :)

Lähetä kommentti