19.7.14

Verhojen jatkaminen


Kuulostaa varmasti ihan hölmöläisen hommalta, mutta leikkasin yhden pitkän verhon kahdeksi ja jatkoin molempia ompelemalla alareunoihin lisää kangasta. :D 

Ideana tässä järjettömältä kuulostavassa hankkeessa oli saada makuuhuoneeseen suoraa aamuauringon valoa hämärtävät verhot.
Käytin tähän tarkoitukseen aiemmin Hemtexiltä ostamani mustan puuvillaisen purjerengasverhon. Sellaisenaan se ei ollut löytänyt paikkaansa ja olin ajatellut käyttäväni sen kankaana johonkin ompelutyöhön. Verhon pituus ei riittänyt kahden ikkunan verhoiksi, joten sitä piti jatkaa toisella kankaalla.
Leikkasin pitkän sivuverhon kahteen osaan ja ompelin kummankin kappaleen alareunoihin jatkeiksi valkoista pellavakangasta. Käytin ompeluun kahta eriväristä ompelulankaa, valkoiselle kankaalle valkoista ja mustalle mustaa.

Jos verhoihin ei halua ihan noin jyrkkää rajaa kahden kankaan välille, kankaista voi leikata ja ommella suikaleita raidoiksi. Kahden kankaan välisen sauman päälle voi myös ommella esim. erilaisia nauhoja.
Ripustin valmiit verhot nipsuilla verhokiskoon. Verhot voi vetää päivisin sivuun ja yöksi ikkunoiden eteen. Musta puuvillakangas siivilöi valoa ja hämärtää huoneen, mutta ei varsinaisesti pimennä. Jos verhosta haluaisi pimentävämmät, mustan kankaan taakse voisi ripustaa/ommella mustan vuorikankaan. 

Kaksiväriset mustavalkoiset verhot sopivat hyvin makuuhuoneen väreihin. Makuuhuoneenkin sisustus alkaa olla pian valmis. Ajattelin virkata lattialle vielä erikokoisia ja -mallisia valkoisia pitsimattoja ontelokuteesta. Takan taakse jäävään tilaan suunnittelin ompelevani isoja lattiatyynyjä. Niiden päällä voi istuskella ja lueskella esim. sadepäivinä ja kun haluaa omaa rauhaa.8 kommenttia :

Zepa kirjoitti...

Huoh, NIIN kaunista!

Petra kirjoitti...

Oi! Mahtavan näköiset.
Itsellä oli ajatuksena toteuttaa trendikäs verhojen "dippailu", mutta tämä idea miellyttää omaa silmää paljon enemmän. Kyllä sulta sitten löytyykin pohjattomasti mielikuvitusta, itsellä ei ole käynyt mielessäkään että verhoja voisi yhdistellä :)

Minna kirjoitti...

Öh, miks ei mun eka viesti tullut....

Mutta joo. Sä teit sen, mitä minä olen meinannut pari vuotta. Meinasin sen koristenauhankin tuohon liitokseen laittaa, mutta enpä laitakaan, kun näyttää noin hyvältä :) Siis jos joskus saan tehnyä, sitten kun en enää vain meinaa...

rosanna kirjoitti...

Niin ihanan näkönen! Ja hienot verhot oot ommellu :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. :)

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla. (: Dippaamallakin tulisi varmasti hauskat verhot. Yksivärisiä verhoja voi tuunata monella eri tavalla.

Miia kirjoitti...

Siihen menee oma aikansa, että ajatus on kypsä ja valmis aloittamaan. Kyllä se inspiraatio sieltä vielä tulee. :)

Miia kirjoitti...

Kiitti. Onnistuneet omasta mielestänikin ja olivat ainakin tosi helpot ommella. :)

Lähetä kommentti