20.9.14

Aika istuttaa kukkasipulit


Nyt on hyvä aika istuttaa kukkasipuleita ennen kuin pakastuu ja maa jäätyy.

Istutin takapihalle vanhoje omenapuiden alle Rikkisahramin (Crocus x stellaris), Puistolumikellon (Galanthus nivalis) ja Tummahelmililjan (Muscari armeniacum) sipuleita. 
Liotin kukkasipuleita vedessä muutaman tunnin ennen istuttamista. Kaivoin lapiolla pienen kuopan, kaadoin kuoppaan vettä ja asetin yhden sipulin aina yhteen kuoppaan suippo pää ylöspäin. Kukkasipulien istutussyvyys on 2 - 3 kertaa niiden oma pituus. Yritin noudattaa tätä ohjetta arvoidessani erikokoisten kukkasipulien istutussyvyyttä. Peitin kuopan ja kun kaikki kukkasipulit oli istutettu, kastelin vielä maan pinnalta.
Toisen omenapuun alle istutin pääsiäisen jälkeen ruukkunarsissien sipulit. Narsissien kanssa saman puun ympärille istutin Tummahelmililjan sipulit. Toisen omenapuun alle Krookusta ja Puistohelmililjaa. 

Istutuspaikka on hieman haasteellinen. Se on eteläpuolella ja aurinkoinen, mutta samalla puolivarjoinen. Nähtäväksi jää, viihtyvätkö kukkasipulit uudessa kasvupaikassaan.
Jään odottamaan, lähtevätkö kukkasipulit kasvamaan ja nousevatko niiden kukat keväällä auringon lämmittäessä lumen alta. Jos istutus onnistuu, niiden kukintaa voi seurata olohuoneen ikkunasta.


2 kommenttia :

Outi Krimou /Outi´s life kirjoitti...

Nyt vaan toivotaan aurinkoista kevättä, niin nähdään miten sun istutukset onnistui. Hyvää viikonloppua sinne!

Miia kirjoitti...

Kiitos samoin sinne! Laitan kuvia keväällä, kun tiedetään kuinka kävi. :)

Lähetä kommentti