18.9.14

Allasverhot suihkuverhosta


Viimeistelin kodinhoitohuoneen pintaremontin ompelemalla uuden työtason alle allasverhot. Verhot on ommeltu vanhasta tekstiilisuihkuverhosta. 

Suihkuverhokangas on 100 % polyesteriä. Se kestää vettä ja roiskeita sekä suojaa ja peittää altaan alla olevia tavaroita.
Leikkasin suihkuverhosta sopivan kokoiset kappaleet. Siksakkasin kappaleiden reunat, etteivät ne lähde purkautumaan. Käytin verhon ompeluun pallokärkistä nahan ompeluun tarkoitettua neulaa, koska arvelin tavallisen neulan tekevän ohueen kankaaseen reikiä.

Käänsin ja ompelin ensin sivureunat, sitten yläreunan tankokujan ja viimeisenä helman. Ompelin verhon yläreunaan tangon yli nousevan harjan peittämään pöytälevyn ja tangon väliin jäävää rakoa. 

Ompelin verhon tankokujan riittävän leveäksi, että verho liukuu tankoa pitkin helposti. Varmistaakseni että verho laskeutuu kauniisti, pujotin lyijypainonauhaa (35 g/m) verhon alareunan käänteeseen painoksi.
Pujotin valmiit verhot työtason alle Gardinia Cafe 12 mm paksuun säädettävään verhotankoon. Kiinnitin tangon toisen pään työtason alle ja toisen allaskalusteen reunaan.

Verhoihin käytetty suihkuverho on ollut viikattuna ja siihen on painunut taitteet. Yritin suoristaa verhoja silittämällä niitä varovasti alhaisella lämmöllä. Ajan mittaan ne varmasti oikenevat ihan itsestäänkin, kun lyijypainonauha vetää niitä suoriksi.


6 kommenttia :

Elisa kirjoitti...

Kivoja ratkaisuja ja aina niin huolella teet. Kiva kun jaat nämä blogissasi.

Miia kirjoitti...

Kiitos. :) Olen kyllä joskus aika kriittinen omaa työtäni kohtaan. Teen niin monta kertaa uudelleen, että olen tyytyväinen lopputulokseen. Periaatteena on vähän ollut, että kun tekee, niin tekee sitten huolella.

Kiva kun luette näitä postauksia. Jatkan niin kauan kun ideoita, innostusta ja lukijoita riittää. :)

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä! Täältä on aina ihana löytää ideoita myös omaan kotiin :) mistä on tuo pesuaine laatikko hankittu?
Mukavaa syksyä!!
-sanna

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla! Ideat ovat vapaasti käytettävissä. :)

Metallinen säilytyslaatikko on AmandaB:n, löysin sen Tamperelaisesta sisustusmyymälästä. Myytävänä myös täällä: http://www.hyvantuulenpuoti.fi/metalliastia-washing-powder-harmaa-p-5839.html.

Kiitos samoin, mukavaa syksyn jatkoa!

Väkertäjä kirjoitti...

Hyvännäköinen lopputulos. Mulla mietinnässä vähän samanlainen juttu, mutta tasolle ja puretulle komeroseinämälle.

Miia kirjoitti...

Kodinhoitohuoneesta tuli kiva ja toimiva omastakin mielestä. Kun kaikelle on oma paikkansa, järjestys säilyy pienessä tilassa paremmin. Myös työskentely on helpompaa, kun on enemmän tilaa. Pienillä muutoksilla sai paljon aikaan, eikä tarvinnut tehdä isoa (ja kallista) remonttia. :)

Lähetä kommentti