29.9.14

Värjätty ontelokudematto


Värjäsin virkkaamani valkoisen Juhannusruusu-maton pesukoneessa mustaksi. Käytin värjäämiseen Nitor-tekstiilivärejä.




Alun perin valkoinen pitsimatto oli päässyt ajan myötä harmaantumaan ja näytti virkkaamieni uusien puhtaan valkoisten (klik ja klik) mattojen rinnalla kulahtaneelta. Siitä lähti idea maton uudistamiseen.




Käytin värjäämiseen yhden pakkauksen tekstiiliväriä. Iso matto olisi ehkä kaivannut myös toisen paketillisen väriä, koska jäi tummanharmaaksi, eikä värjäytynyt ihan tasaisesti kauttaaltaan.

Voi olla, että värjään maton vielä toistamiseen tai sitten en anna epätasaisuuksien häiritä. Toisaalta se muistuttaa nyt vähän "kivipestyä" mustaa farkkua ja on aika kivan rento noinkin. Oikeastaan mitä kauemmin sitä tuollaisena katselen, sitä enemmän siitä pidän. Joskus voi käydä näinkin, että lopputulos onkin parempi, kun se ei olekaan ihan täydellinen.

Puuvillainen pitsimatto sai nyt värjättynä uuden elämän eteisen mattona. Siinä ei näy lika yhtä helposti kuin jos se olisi yhä valkoinen.


2 kommenttia :

Outi Krimou /Outi´s life kirjoitti...

Kiitos tästä vinkistä, mulla on alakerran wc:ssä virkattu valkoinen matto ja just sitä kauhistelin kun alkaa olla ihan harmaa, mähän voin sen värjätä.
Mun mielestä toi matto on aika kiva noin, vähän kun liukuvärjätty, keskusta vaaleampaa ja tummempaa reunoissa, tykkään <3

Miia kirjoitti...

Valkoisia mattoja joutuu pesemään usein ja väri tahtoo harmaantua joka pesussa, vaikka käyttäisikin valkoisille pyykeille tarkoitettuja pesuaineita...Itse matto ei ollut kulahtanut, uuden värin ansiosta se on taas kuin uusi. Tykkään itsekin tuosta värin epätasaisuudesta, vaikka aluksi se näytti juuri siltä, että värjäys meni pieleen. ;)

Tummansinisellä värjättynä matosta voisi tulla farkunsininen. Epätasainen väri vielä viimeistelisi farkkumaisen vaikutelman. Vink, vink.

Lähetä kommentti