19.11.14

Teknoksen tuunaushaaste [osa 1]


Sain tilaisuuden olla mukana Teknoksen järjestämässä tuunauskisassa. Kisaan haastetut blogaajat suunnittelevat ja toteuttavat Ikean Oddvar-jakkaran tuunauksen Teknoksen Futura Aqua -kalustemaalilla

Teknoksen värisuunnittelun ammattilainen arvioi kisaan osallistuneiden blogaajien tuunaamat jakkarat ja paras toteutus palkitaan. Arviointikriteereinä ovat kokonaisuuden harmonisuus sekä luovuus sävyjen käytössä sekä kuvioinnissa.
Otin haasteen vastaan ja lähdin toteuttamaan omaa ideaani.


Kokosin jakkaran rungon helpottaakseni sen maalaamista. Jakkaran kansilevyn jätin vielä kiinnittämättä runkoon, koska kannen työstäminen tulee olemaan helpompaa, kun se on irrallaan.  

Maalasin jakkaran rungon ja kansilevyn Futura Aqua -tartuntapohjamaalilla. En ole ennen käyttänyt pohjamaalia maalausprojekteissani. Mielenkiintoista kokeilla, miten pohjamaalaus vaikuttaa lopputulokseen. Huomasin jo, että ainakin se peittää hyvin mäntyjakkaran puunsyyt ja oksankohdat. Odottelen nyt pohjamaalin kuivumista ja lähden sen jälkeen toteuttamaan suunnittelemaani maalausideaa. Jatkoa seuraa! :)


4 kommenttia :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Aika peittävältä näyttää jo tuo pohjamaalikin. Lopputulosta odottelen :)

Taina kirjoitti...

Onnea kisaan! :)

Miia kirjoitti...

Pohjamaali tosiaan peittää puunsyyt sekä oksankohdat, tasoittaa ja tekee maalattavan pinnan huokoiseksi, että varsinainen maali tarttuu paremmin. Toimii! :)

Käytän pohjamaalia varmasti jatkossakin, vaikka heti ei pääsekään maalaamaan sillä varsinaisella värillä ja näkemään, miltä se näyttää. ;)

Miia kirjoitti...

Kiitos Taina! :)

Lähetä kommentti