8.11.14

Tutustu omaan ompelukoneeseesi!


Ensimmäisiä opiskeluun liittyviä tehtäviä oli tutustua omaan ompelukoneeseen. Tehtävänä oli kokeilla kaikkia koneesta löytyviä ompeleita mallitilkulle.
 Vaikka olen jo vuosia ommellutkin, en ollut käyttänyt puoliakaan koneesta löytyviä ompeleita. Perusompeleilla pärjää mainiosti, mutta nyt erilaisia ompeleita kokeiltuani, tulen todennäköisemmin käyttämään niitä myöhemmin. Ommellusta mallitilkusta näkee paremmin kuin ohjekirjasta, miltä ompeleet oikeasti näyttävät. 
Käytin vanhan vuosimallia -74 olevan Husqvarnani huollossa. Huolto kannatti, koska kone toimii nyt entistä paremmin. Vanhat ompelukoneet ovat kestäviä ja pitkäikäisiä, kun niitä muistaa välillä huollattaa. Kunnossa olevilla ja hyvin toimivilla työkaluilla on huomattavasti mukavampi työskennellä.


2 kommenttia :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Pitäisi itsekin kokeilla oman koneen toimintoja. Aina sitä vaan käyttää niitä muutamaa perusommelta. Kivoja erilaisia kuvioita löytynyt sinun koneestasi.

Miia kirjoitti...

Sama juttu. :) Sitä tulee käytettyä vain niitä ompeleita, joita on jo käyttänyt. Yllätyin itsekin, miten paljon erilaisia ompeleita noinkin vanhasta ompelukoneesta löytyy. Jospa tämän kokeilun jälkeen niitä tulisi käytettyä enemmän ja hyödynnettyä ompelukoneen mahdollisuudet paremmin. :)

Lähetä kommentti