13.1.15

Neulottu pitsihuivi


Pitsineuleen neulominen ei ollut sittenkään niin vaikeaa, kuin olin aina kuvitellut. Helppo ja selkeä pitsihuivin ohje löytyi Verkkoneulelehti Ullasta.

Neuloin pitsihuivin petroolin sinisestä (väri 8962) Lauri Neulelangasta (75 % villaa, 25 % polyamidia). Kerässä on 100 g lankaa eli n. 200 m. Lankaa kului n. 150 g ja huivista tuli n. 160 cm pitkä.
 
 


 Lankaa suositellaan neulomaan puikoilla 3,5 tai 4. Neuloin puikoilla nro 8, koska neulekäsialani on aika tiukkaa. Halusin huivista löysän, jolloin pitsikuvio tulee paremmin esille. Pitsihuivin alkuun ja loppuun neuloin muutaman kerroksen aina oikein -neuletta puikoilla nro 4,5.

Neuloin huivin ohjeen mukaan. Ohjeessa oleva termi "lk" eli langan kierto oli minulle uusi asia. Havainnollistava kuva langan kierrosta puikolle ennen oikeaa silmukkaa löytyi täältä.

Viimeistelin pitsihuivin päättelemällä langan päät ja venyttämällä huivin kosteana muotoonsa. Kastelin huivin ja neulasin sen vaaka-asentoon pyyhkeiden päälle. Kuivuttuaan huivi oli valmis käyttöön.


2 kommenttia :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Voi miten kaunis siitä tuli <3

Miia kirjoitti...

Kiitos Outi. :) Olen aika ylpeä lopputuloksesta itsekin. Tämä oli tosiaan ensimmäinen pitsineule, jota olen koskaan uskaltanut yrittää neuloa.

Lähetä kommentti