18.3.15

Kalusteöljyllä käsitellyt naulakot ja saunajakkara


Pikaisen "makeoverin" saunan pukuhuoneelle tai kylpyhuoneelle voi tehdä esim. käsittelemällä puiset kalusteet sävytetyllä kalusteöljyllä. Uuden värin lisäksi kostean tilan puiset kalusteet saavat pintaansa kosteussuojan, joka pidentää niiden käyttöikää.
Käsittelin puiset pyyhenaulakot ja saunajakkaran ruskealla Valtti kaluste- ja terassiöljyllä. Väriksi valikoitui tummanruskea, koska kylpyhuoneen laatat ovat beiget. 

Puhdistin puiset kalusteet ensin huolellisesti ja hioin kevyesti pinnan karheaksi. Levitin kalusteöljyä kolme kerrosta, sen verran mitä puuhun imeytyi. Annoin öljyn kuivua ja imeytyä käsittelykertojen välillä noin vuorokauden.
Koska en halunnut porata reikiä laattoihin naulakoiden ruuvaamista varten, liimasin naulakot Sika MaxTack -asennusliimalla. Sitä saa ostaa rautakaupoista 300 ml patruunoissa, mutta myös pienemmissä tuubeissa. Annoin liiman kuivua ohjeen mukaan 48 h ennen pyyhkeiden ripustamista. Naulakot ovat pysyneet kaakeliseinässä tukevasti.


2 kommenttia :

Väkertäjä kirjoitti...

Helposti uutta ilmettä! Tuunasin itsekin muutamia vuosia sitten saunan kaksi pitkulaista penkkiä ja ovet tummalla saunasuojalla, kun sitä jäi saunan seinien käsittelyn jälkeen. Hyvin on väri pysynyt.

Miia kirjoitti...

Näin on! :) Tuollaisiin pienempiin "projekteihin" saa käytettyä hyvin ne purkin pohjalle jääneet jämät. Sen lisäksi yleisilmeestä tulee yhtenäinen, kun on käytetään samaa sävyä isompiin pintoihin sekä pienempiin yksityiskohtiin.

Lähetä kommentti