8.7.15

Ikkunalasiin maissitärkkelyksellä liimatut pitsiverhot


Tästä kirpputorilta ostetusta pitsisestä valoverhokankaasta on tullut askarreltua jo monenlaista. Sitä on riittänyt ommeltuihin pesupusseihin, tauluihin ja sillä on päällystetty niin muistikirjoja kuin pesulahenkareitakin. 
Löysin idean maissitärkkelyksestä sekoitetulla liimalla suoraan ikkunaruutuihin aurink- ja näkösuojaksi liimatuista valoverhoista täältä ja päätin kokeilla ideaa eteisen ruutuikkunoihin.
Leikkasin valoverhosta eteisen oven ikkunaruutujen kokoisia tilkkuja, sekoitin tärkkelysliiman ja liimasin tilkut ikkunoihin. 
Tärkkelysliiman ohje:

1 ruokalusikallinen maissitärkkelystä (esim.Rainbow Prismasta)
1 ruokalusikallinen kylmää vettä
1 kuppi (n. 1 dl) kuumaa vettä

- Sekoita maissitärkkelys ja kylmä vesi
- Kaada kuuma vesi sekoituksen päälle koko ajan sekoittaen
- Levitä liima ohuesti suoraan ikkunalasiin maalisiveltimellä
- Asettele pitsikangas lasiin liiman päälle
- Anna kuivua
Maissitärkkelysliima ja siveltimen jäljet saattavat kuultaa läpi jonkin aikaa levityksen jälkeen, mutta liima kirkastuu kyllä kuivuessaan ja katoaa näkyvistä. Jos verhot haluaa myöhemmin poistaa lasin pinnasta, ne irtoavat kuumalla vedellä.   
Sisustin eteistä vielä maalaamalla pienen pirtinpenkin mustaksi ja kehystämällä voikukka-aiheisen Ebba Masalin kansakoulutaulupostikortin Ikean Strömby-kehykseen.


16 kommenttia :

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Tuota voisinkin ulko-oven ikkunaan kokeilla....nyt siinä ei ole mitään ja jotakin siihen haluan...:)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Mahtava idea ja toteutus näyttää oikein hyvältä ♡

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Hieno idea! Toimiiko tuo vain ihan ohuen verhokankaan kanssa? Ei ehkä virkatun liinan?

Ana kirjoitti...

Tapettiliisteri käy myös. Olen laittanut joskus valontorjujia valkoisesta silkkipaperista samallai suoraan lasiin liimaamalla. Lähtee irti vetämällä ja loput liimasta ihan vain pesemällä.

Sanna-Mari kirjoitti...

Kiitos vinkistä, kokeiluun menee :)

Miia kirjoitti...

Helppo idea toteuttaa ja poistaa, jos ei tykkääkään. ;)

Miia kirjoitti...

Kiitos. :) Pitsiverhot uudella tavalla toteutettuina.

Miia kirjoitti...

Pitäisi melkein vaan kokeilla, pysyvätkö paksummat ja painavammat pitsiliinat tärkkelysliimalla ikkunassa. Eiköhän, jos laittaa paksumman kerroksen tärkkelysliimaa...?

Miia kirjoitti...

Hyvä idea, kiitti vinkistä! :)

Miia kirjoitti...

;D

Henna Palokangas kirjoitti...

Kiitos Miia. Tässä vastaus myös meidän eteisen ovilasiin.

heidi, kirjoitti...

Minulla on juuri tuo Masalinin opetustaulu, aito ja kehystetty (se iso siis). :) Pidän kovasti Masalineista ja olenkin niitä hamstrannut. Jos joku on halukas ostamaan, niin saa ottaa yhteyttä! :)

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla, että innostuit ideasta. Nähdään pian taas opiskelujen merkeissä. :)

Miia kirjoitti...

Masalinin opetustaulut ovat kyllä hienoja! Varmasti upea alkuperäisenä ja isossa koossa. Toivottavasti tätä kautta löytyy taululle ostaja. (:

Johanna kirjoitti...

Kiitosta kovasti maissitärkkelys-ohjeesta, tämä säästi minulta melkein tonnin rahaa! Sain pitsiverhoilla lasitriinin alakaappien oveen näkösuojan, eikä tarvinnut ostaa kallimpaa mallia vitriinistä, jossa olisi ollut umpipuiset ovet alhaalla. http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2016/01/uusi-kaappi-kasityotarvikkeille.html

Miia kirjoitti...

Onpa kiva kuulla! :) Kaapista tuli todella kiva pitsiverholla, se peittää tavarat kaapin sisällä, mutta on silti kevyt ja hieman läpikuultava. Kekseliäitä säilytysratkaisuja olet keksinyt käsityötarvikkeille, tykkään!

Lähetä kommentti