25.7.15

Vanhasta hyllyköstä kenkähylly eteiseen


Olin jo kauan etsinyt tuulikaappiin kengille jonkinlaista telinettä tai hyllyä. Sopivaa ei oikein löytynyt, joten annoin vanhalle, talon mukana tulleelle avohyllykölle uuden elämän ja mahdollisuuden toimia kenkähyllynä. 





Hyllykössä ollut vanerinen takalevy oli kupruinen ja imenyt alareunaansa kosteutta. Irrotin takalevyn, pakkeloin ja hioin hyllykön muut pinnat maalausta varten. Koska vanha hyllykkö oli tehty puusta tai jostain vahvemmasta puulevystä, sen pystyi vielä hiomaan.  

Käytin hyllykön maalaamiseen muista maalausprojekteista jääneet kalustemaalit. Kenkähyllystä tuli kaksivärinen, koska maalit eivät olisi riittäneet kokonaan yksivärisen hyllykön maalaamiseen. 





Hyllykkö on kooltaakin juuri eteiseen sopiva, siinä on monta hyllyä ja pienet hyllyvälit. Hyllyjä voi lisätä tarvittaessa. 

Puinen hyllykkö on tukeva ja pysyy kasassa ilman taustalevyäkin. Taustalevyn voi lisätä, jos haluaa pitää hyllykön takana olevan seinän siistinä ja puhtaana. Hyllyt saa pidettyä paremmin puhtaina, kun niihin leikkaa kurastopparimatosta hyllyjen kokoiset palat kenkien alle.   

Kannattaa katsella olemassa olevia huonokuntoisiakin kalusteita "sillä silmällä". Niistä saattaa vielä saada kunnostamalla käyttökelpoisen kalusteen johonkin muuhunkin kuin alkuperäiseen tarkoitukseensa.


8 kommenttia :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Kiva kun tuohon mahtuu niin monet kengät.

Miia kirjoitti...

Hyllykkö ratkaisi tuulikaappiin kerääntyvien kenkien ongelman. Enää ei kompastu ahtaassa tuulikaapissa lojuviin kenkäpareihin. Kengät jotenkin "hakeutuvat" paremmin hyllyille, kun niille on oma paikkansa ja ne on helppo sekä nopea siihen laittaa. :)

-tarjah- kirjoitti...

Sinä toteutit minun monivuotisen suunnitelmani :) Juuri tuollainen on niin paras hylly, en ole milloinkaan ymmärtänyt, miksi kenkähyllyissä tulisi olla rakoja, josta hiekka sun muu kura valuu alempiin kenkiin. Kun noin matalia kenkiä on paljon, olin suunnitellut laittavani omaan versiooni nuo mainitsemasi lisähyllyt, tilankäytön maksimoinniksi. Meillä lapsuudenkodissani oli eteisessä isäni rakentamat kenkäkaapit, kolme täyskorkeaa komeroa tihein hyllyvälein, neljänteen oli tehty korkeammat välit, siinä säilytettiin saappaita ja retkeilykamoja.

Oma kotini vaan ei anna myöden tuollaisille ratkaisuille, kummallekaan, kun ei vaan mahdu. Pitänee laittaa katosta roikkumaan joku viritys, sinä varmaan voisit sellaisen kehitellä :)

Anis kirjoitti...

Hyvä ja hyödyllinen idea käyttää vanha hylly!

Miia kirjoitti...

Kuulostaa kekseliäältä ja käytännölliseltä idealta tuo täyskorkea kenkäkaappi tiheillä hyllyväleillä. Sellainen olisi tarpeen varmasti monen kodin eteisessä. :) Voin vain kuvitella, millainen vaate- ja kenkähässäkkä suurperheiden eteisissä mahtaa olla, kun pienenkin perheen eteiseen ja tuulikaappiin kertyy tavaraa niin, että säilytystila loppuu kesken.

Pitäisi päästä näkemään, millaiseen tilaan tarvitset säilytysratkaisua. Saatettaisiinhan me jotain siihen keksiäkin, kun lyödään viisaat päämme yhteen. ;)

Miia kirjoitti...

Kiitos. olen itsekin tyytyväinen. Vanha hylly näyttää modernilta mustavalkoisena ja siihen mahtuu ainakin 16 paria kenkiä. :)

Mielessä oli myös, että hyllyn päätyyn voisi ruuvata koukkuja esim. koiran talutushihnalle. Tai kiinnittää ylimmän hyllyn päälle isomman levyn "kanneksi", jolloin se toimii laskutasona, peili- tai apupöytänä.

Jonna kirjoitti...

Onpa tosiaan kivannäköinen kenkä hylly!Ja tilava...Hyvä idea!

Miia kirjoitti...

(:

Lähetä kommentti