23.8.15

Tilkkutyö


Sommittelin ja ompelin aikaisemmissa ompelutöissäni käyttämieni mustavalkoharmaiden kankaiden jämäpaloista 113 x 160 cm kokoisen tilkkutyön. Tilkkutyöhön käytetyistä kankaista olen ommellut mm. laskosverhotkoristetyynyn päällisetpatakintaat ja keittiöpyyhkeettilkkutaulun, pussikonsäilytyspussukankangastabletteja jne. 
  Kankaita riitti 10 x 10 cm ja 18 x 18 cm tilkkuihin (sis. 1 cm saumanvarat). Isommista kangaspaloista pyrin leikkaamaan 18 x 18 cm tilkkuja ja loput käytin 10 x 10 cm tilkkuihin. Periaatteenani tilkkujen somittelussa oli, ettei kahta samaa kangasta olevaa tilkkua tule missään kohtaa vierekkäin ja että tilkkujen järjestys toistuu tietyllä tavalla. 
Aion ommella tilkkutyöstä opiskeluun liittyvää näyttöä varten torkkupeiton. Peittoa varten tarvitsen vielä taustakankaan, joka käännetään tilkkutyön kehykseksi sen reunojen päälle. Leveä kehys antaa työlle lisää kokoa ja näköä. 
       Tilkkujen sommittelu ja ompelu on mukavaa, mutta aikaa vievää ja tarkkaa puuhaa. Tilkut täytyy leikata tarkasti saman kokoisiksi ja ommella samalta etäisyydeltä reunasta, että niiden kulmat saa kohdistettua oikeille kohdille. 

Tilkkutöihin saa käytettyä kankaiden jämäpalat, joista ei oikein muuta enää saa ommeltua. Toisaalta tilkkutöiden idea saattaa kuulostaa vähän hassulta. Ensin leikataan kankaat pieniksi paloiksi ja sen jälkeen ne ommellaan takaisin yhteen isoksi vähän vaan eri järjestyksessä...


4 kommenttia :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Mahtavan työn olet jo nyt tehnyt. Kiva nähdä, millainen peitoista tulee sitten ihan valmiina.
Mukavaa alkavaa viikkoa.

Miia kirjoitti...

Kiitos samoin! :) Tuosta on hyvä jatkaa. En vielä tiedä, millaisen taustakankaan peittoon valitsen. Siitä riippuu paljon, minkä tyylinen peitosta tulee.

Vinttikissa kirjoitti...

Ihana! Mulla on ollut to do-listalla jo useamman vuoden mustavalkoinen tilkkupeitto.. tästä sain nyt taas vähän innostusta aloittaa homma :) Tuo käy niin moneen paikkaan!

Miia kirjoitti...

Mustavalkoisena tilkkutyö on ajaton, ei liian kirjava ja sopii tosiaan mihin tahansa. Kiva että innostuit. Siitä se lähtee sitten etenemään, kun vauhtiin pääsee. Tilkkujen sommittelu ja ompelu on mukavaa hommaa. :)

Lähetä kommentti