16.9.15

Petsi sprayllä käsitellyt tiikkipeili ja -lipasto


Kirpputorilta löytynyt pyöreäkulmainen 50-60 -luvun peili sai kaverikseen samalta aikakaudelta peräisin olevan tiikkiviilutetun lipaston. Molemmat ovat ikäänsä nähden hyväkuntoisia sekä -laatuisia, Suomessa valmistettuja. 
Koska peili ja lipasto olivat alun perin pinnoitettu hieman eri sävysellä tiikillä, käsittelin molemmat samanvärisiksi Mastonin pähkinäpuun värisellä petsi sprayllä.

Käsittelyn jälkeen peili ja lipasto sopivat vieläkin paremmin yhteen, koska niiden puuosat ovat samansävyiset. Väri ei muuttunut paljoa, mutta ero on kyllä selvästi havaittavissa (yläkuva - ennen, alkakuva - jälkeen). Sen lisäksi että petsi syventää tiikkipintojen väriä, se tekee puupinnasta kiiltävän ja helpommin puhdistettavan. 

Jos haluaa, että petsi sprayllä käsitelty pinta kestää kovempaakin kulutusta, se kannattaa viimeistellä ohjeen mukaan lakkaamalla.
50-60 -luvun kalusteet ovat mittasuhteiltaan siroja ja pienikokoisia. Ne sopivat hyvin käytettäviksi pienissä tiloissa. Tiikkinen peili ja lipasto mahtuvat hyvin eteisen kapean seinän viereen. Lipastossa voi säilyttää mm. avaimia, heijastimia, kertakäyttösadetakkeja, sateenvarjoja yms. pientä ja tärkeää, jota saattaa tarvita kotoa lähdettäessä.


8 kommenttia :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Pieni suuri muutos.
Mukavaa loppuviikkoa!

Lea kiertoidea kirjoitti...

Kaunis yhdistelmä!

Miia kirjoitti...

Kiitos samoin! :)

Miia kirjoitti...

Kiitos, omasta mielestänikin peili ja lipasto ovat suloiset yhdessä. :)

Satu // The little village kirjoitti...

Loisto vinkki tuo sprayy petsi! En ollut aiemmin kuullutkaan.

Miia kirjoitti...

Kätevä tuote, helppo ja siisti käyttää. Suihkuttamalla petsi leviää tasaisemmin ja sitä saa levitettyä ohuemman kerroksen. :)

Mustajoen Elli kirjoitti...

Kiitos vinkistä, petsispray lähtee ostoslistalle!

Miia kirjoitti...

Eipä kestä! ;)

Lähetä kommentti