20.12.15

Vanutikattu patakinnas


Ompelin keittiöön uuden patakintaan. Uusi patakinnas sopii hyvin yhteen jo olemassa olevien keittiötekstiilien kanssa, koska käytin siihen samaa mustavalkoruudullista puuvillakangasta, josta ompelin aiemmin keittiöpyyhkeitä ja patakintaat.  

Isoruutuisen kankaan lisäksi käytin patakintaaseen yksiväristä mustaa ja mustavalkoista pikkuruutuista puuvillakangasta. Kankaiden lisäksi patakintaaseen tarvitaan levyvanua ja vinonauhaa.


Leikkasin mustasta sekä isoruutuisesta kankaasta kaksi 18 x 25 cm kappaletta, mustasta ja pikkuruutuisesta kaksi 18 x 80 cm kappaletta (sis. saumanvarat). Pyöristin pitkien kappaleiden kaikki neljä kulmaa, pienempien kappaleden kulmista kaksi.


 Seuraaavaksi leikkasin vanusta yhden pitkän ja kaksi pienempää kappaletta samoilla mitoilla.


Huolittelin kaikkien kappaleiden reunat saumurilla. 

Asettelin pienemmät kappaleet yhteen niin, että musta kangas jäi alle, vanu väliin ja isoruutuinen kangas päälle.

Ruutukankaaseen oli helppo ommella tikkaukset ruutukuviota seuraamalla. Neulasin kappaleet yhteen ennen ompelua.


Ruutujen kulmien mukaan ommellut tikkaukset pitävät kappaleet hyvin yhdessä. Tikkasin myös pitemmät kappaleet yhteen. Alle jäi musta kangas, väliin vanu ja päälle pikkuruutuinen kangas.


Seuraavaksi neulasin ja ompelin pienempien kappaleiden yläreunoihin vinonauhan. Vinonauhan ompelun jälkeen asettelin kappaleet yhteen.


Neulasin vinonauhan kiertämään ja samalla yhdistämään kappaleet. 

Vinonauha ommellaan ensin kiinni toiselta puolelta ja sitten se käännetään ja ommellaan toisen puolen päälle. Käännetty vinonauha piilottaa sauman alleen ja viimeistelee reunan. Vinonauhan alle jäävät saumanvarat kannattaa leikata kapeammiksi, että nauha kääntyy paremmin.

Pienistä kangastilkuista sai taas tehtyä jotain uutta ja käyttökelpoista kotiin.

2 comments :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Tosi kiva siitä tuli <3
Mukavaa sunnuntai-iltaa.

Miia kirjoitti...

Kiitti ja kiva oli tehdä. :)

Lähetä kommentti