19.3.16

Päiväpeitto tilkuista ja fleecestä


Tämä päiväpeitto on ommeltu Finlaysonin Optinen Omena -valmisverhosta sekä yksivärisestä puuvilla- ja fleecekankaasta. 

Peiton koko on 146 cm x 230 cm. Sen toinen puoli on ommeltu 48 tilkusta, 24 omena-kuvioisesta ja 24 yksivärisestä mustasta puuvillakankaasta. Toisella puolella peittoa on musta fleecekangas.

Tilkut leikataan ja ommellaan yhteen 1 cm saumanvaroilla. Reunoja ei tarvitse huolitella siksakilla tai saumurilla. 

Tilkkujen ompelu nopeutuu, kun sen tekee "sarjatyönä". Saumat kannattaa silittää auki, se helpottaa kulmien kohdistamista ja ompelua muutenkin.

Peiton etu- ja takakappaleet ommellaan sivureunoista (1 cm etäisyydeltä) kiinni toisiinsa oikeat puolet vastakkain pussiksi. Kappaleita ei kannata ommella yhdellä ompeleella yhteen, vaan täytyy muistaa jättää kääntöaukko.

Ennen kappaleiden ompelemista peiton kulmiin voi kiinnittää tupsut, joko tasselit tai pompomit. Tupsut kiinnittyvät kulmiin samalla, kun peiton kappaleet ommellaan yhteen.

Kulmien saumanvarat leikataan kapeiksi, että ne asettuvat siistimmin paikoilleen, kun peitto käännetään oikein päin kääntöaukon kautta.

Päiväpeitto viimeistellään ompelemalla täyttöaukko käsin piilopistoilla kiinni. 

Päällys- ja aluskankaan voi ommella yhteen tilkkutyön saumojen päältä niitä pitkin tikkaamalla. Tässä peitossa kankaat on ommeltu muutamista tilkkujen saumakohdista yhteen ompelemalla niihin käsin solmuja.
Toisen valmisverhoista muokkasin verhotankoon sopivaksi lenkkiverhoksi

Valmisverhon kangas ei sellaisenaan olisi riittänyt päiväpeittoon, siksi lisäsin omenoiden väliin yksivärisiä mustia tilkkuja. Tilkkutyö on nopea ja helppo ommella isoista tilkuista. 


    


Valmisverhojen kangasta voi käyttää monenlaisiin ompelutöihin. Valmisverhoja voi saada ostettua alennusmyynneistä kangaskaupan kankaita edullisemmin.


2 kommenttia :

HennaR kirjoitti...

Todella upea päiväpeitto! :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. Oli muuten yllättävän helppo tehdä. ;)

Lähetä kommentti