14.4.13

Tilkkutaulu


Joku oli hylännyt jätekatokseen 50x70 cm lasittomat kehykset. Ehdin pelastaa ne juuri ennen kuin jäteauto kurvasi pihaan. ;)




Kehykset olivat alunperin tummanruskeat, maalasin ne spray-maalilla mustiksi. 

Leikkasin jämäkankaista paloja, jotka sommittelin kehyksiin sopivaksi tilkkutyöksi. Käyttämäni kankaat ovat täällä blogissa jo aiemmin nähtyjä tuttuja kuoseja

Puuvillakankaiden lisäksi käytin tilkkutyöhön mustaa nahkaa ja valkoista valoverhokangasta. Ohuen ja läpinäkyvän valoverhotilkun taakse ompelin valkoista puuvillakangasta taustaksi. 




Ompelin tilkut kiinni toisiinsa. Silitin saumat auki, että kangastilkut asettuvat paikoilleen siististi.  

Olin ostanut ohutta vanulevyä. Leikkasin siitä kehyksen kokoisen palan ja kiinnitin niittipistoolilla taustalevyyn. 




Asettelin tilkkutyön kehyksen taustalevyn ja vanukerroksen päälle. Pingotin tilkkutyön paikoilleen ja kiinnitin levyyn parilla niitillä.  Tilkkutyön olisi voinut tikata kiinni vanulevyyn ennen taustalevyyn kiinnitystä. Tikattuna tilkkutyö näyttää pehmeämmältä ja kolmiulotteisemmalta. 

Kiinnitin kehyksen paikoilleen ja taulu oli valmis. :)   




Kehysten taustalevyn voi halutessaan vaihtaa korkkilevyyn, jolloin tilkkutaulua voi käyttää muistitauluna. Tai vastaavasti valmiin muistitaulun voi päällystää tilkkutyöllä

Kehykseen voi ommella myös pussikon. Taustakankaaseen ommellaan erikokoisia taskuja, joissa voi säilyttää pikkutavaraa, koruja tms.