17.9.13

Moderni ristipistotyyny


Ristipistotyöstä tulee helposti ensimmäisenä mieleen villalangalla ommellut ruusukuvioiset koristetyynyt tai Tuhkimo-aiheiset ristipistotaulut. Ristipistoja voi ommella myös raikkaampaan ja modernimpaan tyyliin, kuten näissä kuvissa, joita olen kerännyt inspiraatioksi Pinterestiin.

Idea ompelemaani tatuointikuvioiseen tyynynpäälliseen lähti tästä kuvasta. Kuvion valinta oli helppo, vaikka muitakin vaihtoehtoja kävi mielessä, kuten esimerkiksi nämä:   
 
Tähti
Peace-merkki
Sydän ja tikari (tatuointikuvio)
Pääkallo
Kruunu
Ruusu (tatuointikuvio)
Timantti
Kirjain
Silhuetti
Maatuska
Pitsikuvio
Batman- tai Superman-merkki
Viikset
Jin Jang -merkki
Silmälasit 

Pinterestistä löytyneen kuvan kuvio piti ensin jäljentää ruutupaperille, koska siitä ei ollut olemassa valmista mallia. Kuvio ei ole kovin suuri, joten sen jaksoi kopioida kuvan perusteella, ruutu ruudulta laskemalla.  






Ompelulankana käytin kuusisäikeistä DMC-muliinilankaa. Jaoin kuusisäikeisen langan kahtia ja ompelin pistot kolmella säikeellä. Paksulla langalla ja pitkillä pistoilla ommeltuna kuviosta tuli suurempi ja selkeämpi.   
Antrasiitinharmaa kanvaasityynynpäällinen, johon ristipistokuvion ompelin, on ostettu H&M Home:sta. Saadakseni kohdistettua kuvion keskelle tyynynpäällistä, mittasin päällisen keskikohdan ja merkkasin sen mustalla ristipistolla. Merkitsin keskikohdan myös ruutupaperille piirtämääni mallikuvioon ja aloitin ompelun kuvion keskeltä.   

Ompelu vaati tarkkuutta ja hyvää valaistusta. Monet pistot jouduin purkamaan, kun huomasin niiden olevan eripituisia. Muutama ilta siihen meni, onneksi en valinnut kunnianhimoisempaa ja suurempaa kuviota ommeltavaksi. ;)