27.4.14

Ilmastointiteipillä päällystetyt säilyketölkit ja muita purkkituunauksia


Olin eilen mukana Inspiroidu! - sisustus- ja puutarha-alan myyntitapahtumassa Nokialla. Kerroin yleisölle blogaamisesta ja annoin helpon tuunausvinkin. Vinkkini oli erilaisten purkkien, tölkkien ja rasioiden tuunaaminen spray-maaleilla ja teipeillä.

Mukanani oli malleja tuunaamistani purkeista, tölkeistä ja rasioista. Muutamat niistä on nähty jo aikaisemmin täällä blogissa, mutta olin tehnyt myös uusia tuunauksia tapahtumaan mukaan. Käytin purkkien ja tölkkien tuunaamiseen Mastonin spraymaaleja ja Teippitarhan teippejä, jotka olin saanut tapahtumaa varten.

Käytin mm. kukonaskelkuvioista ilmastointiteippiä ananassäilyketölkkien koristeluun. Teippi on valmiiksi sopivan levyistä tölkin kylkeen liimattavaksi. Tölkit voi pinota päällekkäin ja niissä voi säilyttää esim. toimistotarvikkeita, kuten nastoja, klemmareita ja muuta pientä tarpeellista.


Lasipurkkien kannet maalasin ohuesti muutamaan kertaan spraymaalilla. Viimeistelin purkit koristelemalla ne Masking Tape- ja Washi-teipeillä. Näissä purkeissa voi säilyttää vaikka ompelutarvikkeita. Alun perin ne toimivat oliivi- ja jalapenopurkkeina.


Tämä herkkä pitsitarralla somistettu lasipurkki oli entisessä elämässään ateriakastikepurkki. Tämänkin kansi on maalattu spraymaalilla.


Lastenruokapurkkien korkit olin maalannut jo aiemmin, tuunasin niitä vielä lisää yhteensopivilla teipeillä.


Nämäkin tuunatut purkit olivat mukanani tapahtumassa. Muutama kävijä tunnisti ne ja muisti nähneensä ne blogissa.


Tapahtuma oli erittäin antoisa. Tapasin monia paikallisia käsityöyrittäjiä ja sisustusalan ammattilaisia. Sain sovittua uusia yhteistyökuvioita, niistä lisää myöhemmin. Yleisön joukossa oli myös muutama blogini lukija. Oli hauska tavata heidät kasvokkain. Osallistun jatkossakin mielelläni vastaaviin tapahtumiin blogiyhteistyön merkeissä.

Lisää tuunaamiani purkkeja löytyy "Aiheet" -luettelosta otsikon "purkit" alta.