15.7.14

Kunnostettu jakkara


Löysin kirpputorilta pyöreän keittiöjakkaran. Se oli muuten hyvässä kunnossa, mutta kaipasi siistimistä. Istuinosan maali oli päässyt lohkeilemaan ja puunväriset jalat pinttymään likaisiksi.




Hioin tummanvihreän maalin kokonaan pois, koska halusin maalata jakkaran vaaleammalla värillä. Hioessa tummanvihreän maalin alta paljastui jakkaran alkuperäinen punainen väri. Päätin entisöidä jakkaran sellaiseksi kuin se oli ollut ja maalata istuinosan uudelleen punaiseksi.
 


 
Jakkaran jalat oli käsitelty alunperin lakkaamalla. Hioin hilseilevän lakan pois ja suojasin puupinnalle hiotut jalat alkuperäisestä poiketen öljyämällä.

 Käytin jakkaran maalaamiseen Tikkurilan puolihimmeää Helmi-kalustemaalia ja jalkojen öljyämiseen kylmäpuristettua pellavansiemenöljyä.




Kunnostetusta jakkarasta tuli punaisena pirteä ja se sopii hyvin keittiön väreihin. Se on kevyt ja helppo nostella, kun istuinosassa on reikä. Jakkaralle on käyttöä, kun kurkottelee keittiön yläkaappeihin ja pöydän päässä se toimii myös lisäistuimena.