2.5.24

Kevyt ja väljä kesäpaita


Tällä hetkellä olen innostunut vaatteiden ompelusta. Tilasin Suuri Käsityö -lehden vuodeksi ja heti ensimmäisestä numerosta 1/2024 löysin kiinnostavan mallin. Ompelin varastoistani löytyneestä ohuesta puuvillakangaspalasta ohjeen mukaan väljän laatikkolinjaisen kesäpaidan.



Malli on yksinkertainen ja helppo ommella. Onnistuin mielestäni aika hyvin, joten tästä on hyvä lähteä jatkamaan kohti haastavampia malleja.



Paidan kangas on ohutta ja kevyesti läpikuultavaa. Se oli silti helppo käsitellä, leikata ja ommella. Saumojen silittäminen aina työvaiheiden välissä auttaa paljon. Saumat kannattaa ommella siististi, koska ne kuultavat ohuen kankaan läpi.



Samalla kaavalla, erilaisista kankaista ommeltuna, paita sopii moneen menoon.




Kaula-aukko huolitellaan samasta kankaasta leikatulla muotokaitaleella. Kaitaleeseen silitetään kankaan värinen tukikangas.




Tikkaus viimeistelee pääntien reunan.




Hankalinta oli saada kainalon saumat kääntymään siististi 90 asteen kulmaan. Tässäkin auttoi saumojen silittäminen. Molempien kainaloiden saumanvaroihin leikataan varovasti pieni aukileikkaus, jolloin saumat kääntyvät paremmin.



   
Hihansuihin ommellaan erilliset tukikankaalla vahvistetut kaitaleet, joista muodostuu hihansuiden käänteet.

Lopuksi käännetään ja ommellaan paidan helma.


0 comments :

Lähetä kommentti