13.6.11

Tekstiilien värjääminen


Luonnonmateriaaleista valmistetut tekstiilit soveltuvat parhaiten värjättäväksi tekstiiliväreillä. Värjäsin keltaisesta ja jo kellastuneesta kalalangasta virkatun päiväpeiton tekstiiliväreillä mustaksi. Värejä on saatavana käsin- sekä pesukonevärjäykseen. Värjäsin peiton pesukoneessa. Koska peitto on iso, käytin värjäykseen 2 pakettia väriä. Lopputulos on tasainen, peitto sai vähän "rokimman" tyylin ja on kuin uusi. 

4 kommenttia :

roonatyttö kirjoitti...

Hei! Minkä kokoinen tuo peitto on? Itelläni on kaksi parisängyn peittoa ja yksi verho odottamassa värjäämistä niin mietin miten paljon tarvitsee ostaa värejä :)

Miia kirjoitti...

Heippa! Peitto on kooltaan 2 x 2,50 m. Käytin sen värjäämiseen 2 pakkausta pesukonevärjäykseen tarkoitettua värijauhetta. Varmaan parempi, että väriä on reilusti, kuin liian vähän. :)

roonatyttö kirjoitti...

Kiitos aika samankokosia taitaa olla nuo miunki peitot. Pitääkin käydä värin ostossa joku päivä. :) Tämä sinun blogi on muutenkin tosi kiva ja hyviä ideoita täynnä :)

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla, että tykkäät blogista. :) Suosittelen kyllä tuota värjäämistä. Saa vanhasta helposti uudenveroista ja pesukoneessa värjätessä väristä tulee tasainen, kun noudattaa ohjeita.

Lähetä kommentti