13.6.11

Tekstiilien värjääminen


Luonnonmateriaaleista valmistetut tekstiilit soveltuvat parhaiten värjättäväksi tekstiiliväreillä. Värjäsin keltaisesta ja jo kellastuneesta kalalangasta virkatun päiväpeiton tekstiiliväreillä mustaksi. Värejä on saatavana käsin- sekä pesukonevärjäykseen. Värjäsin peiton pesukoneessa. Koska peitto on iso, käytin värjäykseen 2 pakettia väriä. Lopputulos on tasainen, peitto sai vähän "rokimman" tyylin ja on kuin uusi. 

6 kommenttia :

roonatyttö kirjoitti...

Hei! Minkä kokoinen tuo peitto on? Itelläni on kaksi parisängyn peittoa ja yksi verho odottamassa värjäämistä niin mietin miten paljon tarvitsee ostaa värejä :)

Miia kirjoitti...

Heippa! Peitto on kooltaan 2 x 2,50 m. Käytin sen värjäämiseen 2 pakkausta pesukonevärjäykseen tarkoitettua värijauhetta. Varmaan parempi, että väriä on reilusti, kuin liian vähän. :)

roonatyttö kirjoitti...

Kiitos aika samankokosia taitaa olla nuo miunki peitot. Pitääkin käydä värin ostossa joku päivä. :) Tämä sinun blogi on muutenkin tosi kiva ja hyviä ideoita täynnä :)

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla, että tykkäät blogista. :) Suosittelen kyllä tuota värjäämistä. Saa vanhasta helposti uudenveroista ja pesukoneessa värjätessä väristä tulee tasainen, kun noudattaa ohjeita.

Lydia Asikainen kirjoitti...

Hei! Nyt kun postauksesta on kulunut aikaa ja itse olen alkanut harkita kalalangan värjäystä, ajattelin kysyä, kuinka hyvin väri on kestänyt käyttöä/pesua? Kiitos!

Miia kirjoitti...

Moi! Väri on pysynyt hyvin, olen pessyt peiton pari kertaa pesukoneessa 40 asteessa. Peitto on ollut viime aikoina pöytäliinana etelään päin olevan ikkunan luona olevalla pöydällä. Aurinko on haalistanut sen väriä jonkin verran. Eli haalistuu auringossa kuten muutkin tekstiilit, mutta kestää kyllä pesua. :)

Lähetä kommentti