12.7.19

Laudeliinan kulmien ompelu


Kesämökkituliaisia voi ommella itsekin. Helppoja ja nopeita ommeltavia ovat mm. keittiöpyyhkeet, pöytäliinat ja laudeliinat.

Pyyhkeiden, pöytäliinojen ja laudeliinojen voi reunat voi huolitella ompelemalla niihin käänteet, mutta kannattaa opetella myös tämä vinosaumaisten kulmien ompelutekniikka. Kun ideasta pääsee jyvälle, kulmien ompelu onnistuu helposti ja yksinkertaisempikin malli näyttää taidokkaasti viimeistellyltä.


Tämän laudeliinan koko on valmiina 50 x 150 cm. Kangasta tarvittiin 57 cm x 157 cm pala. Kangas on tukevaa 100 % puuvillaa, myös pellava sopii erinomaisesti laudeliinamateriaaliksi.


Ohje kulman ompeluun:

1. Silitä kangas.

2. Leikkaa kankaasta neliön (tai suorakaiteen) mallinen kappale lankasuoraan. Samalla kankaan reunat suoristuvat, jos ne olivat alunperin leikattu vinoon. Saumanvaroja varten jokaiselle sivulle lisätään 3,5 cm.

3. Käännä jokaiselle sivulle kaksinkertainen taite. Ensin 1 cm ja sen jälkeen 2,5 cm nurjalle puolelle. Silitä taitteet.4. Käännä kulman taitteet auki. Huomaat kankaan kulmassa nurjalla puolella taitoksista muodostuneen neliön muotoisen alueen.5. Taita kulma oikeat puolet vastakkain niin, että neliö puolittuu. Piirrä ompeluviiva neliön viereen. Taitteet ja ompeluviiva muodostavat peilikuvan taitetulle neliölle. Ompeluviiva on kuvassa neulan alla.6. Ompele kankaan kulma piirtämääsi viivaa pitkin, oikeat puolet vastakkain. Ompelu aloitetaan 1 cm etäisyydeltä (saumanvara) kankaan reunasta.7. Leikkaa kulmasta ompeleen vierestä kolmion muotoinen pala pois, että kulma kääntyy ja asettuu paikoilleen paremmin.


8. Käännä kulma oikein päin, avaa ja silitä.

9. Silitä ja neulaa kulmat ja sivut.

10. Ompele ympäri läheltä reunaa.


11. Viimeistele silittämällä.Jos kulman ompelu ei vielä näillä ohjeilla avautunut, katso video täältä.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti