12.6.11

Keittiön kaappien ovien maalaaminen


Keittiöni kaappien ovet ovat valkoista melamiinia, joiden reunassa on lakatut puulistat. Maalasin kaappien ovet tummanharmaalla Helmi-kalustemaalilla molemmin puolin kahteen kertaan. Irrotettuani ovet, pesin ne huolellisesti maalipesuaineella, huuhdoin ja kuivasin hyvin. Annoin ovien kuivua muutaman päivän ennen maalauksen aloittamista. Kokeilin maalin sivelemistä sekä telalla että pensselillä. Pensseli tuntui toimivan paremmin. Ruiskumaalaamalla olisi varmasti saanut parhaan ja siisteimmän tuloksen, mutta tulos on mielestäni kuitenkin parempi kuin alkuperäinen. Maalaus muutti keittiön ilmettä huomattavasti, eikä urakka tullut maksamaan maltaita.


Maalasin kaappien alla olevat valolistat samalla maalilla kahteen kertaan. En irrottanut listoja maalauksen ajaksi, vaan rajasin reunat siistiksi maalarinteipillä.  

Vaihdoin oviin myös uudet vetimet. Vetimet ovat Ikean Värde-sarjaa. Vaihdoin samat vetimet myös eteisen korkeisiin vaatekaappeihin. Eteisen kaappeja en lähtenyt maalaamaan, ne ovat siistit valkoisina ja tekevät hämärästä eteisestä valoisamman.
 

  Keittiötä voi uudistaa vielä esim. vaihtamalla työtasot tai maalaamalla välitilan kaakelit. Välitilaan voi laittaa vaikka tapetin ja sen päälle lasin. Vanhojen laattojen päälle voi laittaa myös uudet kaakelit. Osan yläkaappien ovista voi jättää pois ja käyttää kaappeja avohyllyinä. Avohyllyjen taustan voi maalata tai tapetoida, jolloin se näkyy astioiden takaa. Yhden keittiön kaapin ovista voi maalata liitutaulumaalilla muistitauluksi.Kuvista voi huomata, miten pienetkin yksittäiset esineet ja yksityiskohdat muuttavat huoneen ilmettä paljon. Olen käyttänyt taustana neutraaleja perusvärejä, joihin ei kyllästy. Väriä sisustukseen saa halutessaan helposti ja edullisesti  vaihtamalla muutaman yksittäisen esineen tai tekstiilin.  


Ja viimeisenä sitten se ennen-kuva. ;)