28.9.14

Rullatut verhot


Uudistin aiemmin ompelemani makuuhuoneen pitkät sivuverhot rullaamalla ne ylös. 
Sain kangaskaupasta kaksi kangasrullien pohjana ollutta pahvirullaa. Ne eivät maksaneet mitään, olisivat menneet muuten roskiin. Sahasin pahvirullat kotona käsisahalla sivuverhojen levyisiksi.
Tarvitsin myös nauhaa, joilla sitoa verhot ylös. Ostin tähän tarkoitukseen 5 metriä puuvillanauhaa. Leikkasin nauhan neljään osaan, kaksi pätkää ripustusnauhoiksi kumpaankin verhoon.
Pujotin pahvirullan verhon käänteeseen ja rullasin verhon pahvin ympärillä ylös. Ennen rullausta ripustin puuvillanauhat verhon yläreunaan verhon päälle valmiiksi roikkumaan.

Kun verho oli rullattu sopivalle korkeudelle, kiinnitin sen solmimalla nauhoilla molemmista päistä. Nauhat ovat kiinni verhonipsuissa verholaudan alla kuten itse verhotkin. Verhorullan voi säätää nauhoilla haluamalleen korkeudelle.
Nyt kun sivuverhot ovat ylhäällä, makuuhuoneeseen tulee enemmän valoa. Lämmityksen ollessa päällä verhot eivät enää peitä lämpöpattereita, vaan ilma pääsee kiertämään vapaammin. 

Verhot saavat olla ylhäällä talven yli, koska illat ja yöt ovat muutenkin pimeitä. Keväällä verhot voi taas laskea alas ja vetää ikkunan eteen pimentämään huonetta.


6 comments :

Tyylikäst@ kirjoitti...

Tosi hienot, saatan kopsata idean :)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Tosi kivan näköiset noin rullattunakin. Eipä ole tullut mieleen kysyäkkään kangaskaupoista noita putkia, niistä voisi töissä tehdä lasten kanssa sadaputkia musiikkituokioihin :D

Miia kirjoitti...

Kiitti, idea on vapaasti kopsattavissa. ;)

Miia kirjoitti...

Kiitos. Piti ihan googlata, mikä on sadaputki. No tulihan se selväksi ja joo, pahvirullista voisi hyvin tehdä sellaisiakin. :)

Tiina // Käy peremmälle kirjoitti...

Mulla on juuri samalla tavalla tehdyt verhokapat jo kolmessa eri huoneessa. Ne on olleet jo useamman vuoden, malli on näppärä ommella eikä siihen mene niin paljon kangasta kuin sivuverhoihin :)

Miia kirjoitti...

Totta, hyvä idea. (:

Lähetä kommentti